lördag 6 mars 2010

Slutgiltig planlösning!

Vi insåg att vi faktiskt inte har puplicerat vår slutliga planlösning på huset ännu. Det har varit ändringar in i det sista.

ÖVRE PLAN
Här är övre plan. Planet är nästan helt omritat. Sovrum 3 och 4 har gjorts större på bekostnad av hall och sovrum 2. Vi flyttade badrummet och gjorde också det större, det är vi nog särskilt nöjda med. I och med att hallen blev mindre var det en väldigt bra idé Peter kom med när han ville att vi skulle sätta in ett högt fönster i trappan. Vi har också gjort klädkammaren större i vårt sovrum så rummet blev lite mindre.

Trappan från balkongen kommer vi faktiskt inte låta LB-hus göra, det blev alldeles för dyrt så det tar vi senare. Vi har i alla fall bygglov för den så i princip kan vi ta det under 2014. Man har ju 5 år på sig att färdigställa. Balkongen tyckte vi var ett väldigt dyrt tillval, men dels är det något man bör göra när man bygger huset och dels visade den sig bli mycket rejälare byggd än vi trodde från början. Det blir ett riktigt plåttak med ordentligt golv.

NEDRE PLAN
Här är sedan entréplanet. Det är också helt omritat, vi flyttade bl.a. köket där entrén egentligen ska vara och fick på så sätt loss ett litet arbetsrum. Med tiden kommer vi att använda rummet som hall (när vi inte är lika många som bor där). Så därför lade vi in klinker redan nu. Här kan man också se att det står att vi ska ha ett karmfast (icke öppningsbart) fönster i köket. Men det blev tyvärr ändrat genom ett missförstånd mellan LB-hus och oss, se här. Wc/dusch var särskilt svårt att få till men nu ser den i alla fall ut som på ritningen. Mer om det kan ni läsa här och här.

FASADER
Så till fasaden. Vi har ju ändrat om fönsterna ganska mycket men tror att vi har fått till det med bra ljusinsläpp. På bilden nedan ser man vardagsrummet och matsalen och på övre plan Fredriks och Eriks rum. Utanför vardagsrummet kommer uterummet att sitta på ca 17 kvm.


Ovan ser man vår entré med balkong och arbetsrum, och på övre plan är badrummet till vänster och vårt sovrum till höger.
Det snyggaste staketet till vårt hus hade ju varit ett aluminiumstaket med glasskiva, men de pengarna ville vi lägga på något annat, så det blev trästaket med utanpåliggande kryss. Skitfult, men vi ska försöka ta bort kryssen och sätta något annat framför, t.ex. liggande vitmålad träspaljé.

Nedan är matrummet till vänster, köket i mitten och klädvåden längst till höger. På övre plan ser man Eriks rum till vänster och Nicklas och Vickans rum i mitten.
Ovan ser man det stora fönstret i trappan, annars är fasaden väldigt avskalad på denna sida. Här ska stockrosor, syrener och perukbuske sättas framför fasaden, blir snyggt till grått tror vi. Här ser man inte att vi ska ha ett uterum, men det ska byggas efter slutbesiktning så det ingår inte i entreprenaden. Uterummet kommet sitta på fasaden till höger på ritningen längst ner.
/Carin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar