onsdag 17 mars 2010

Köpt friggebod och sett ett bord

Vi har köpt en friggebod. Vi fick ju inte bygga ett garage eftersom man endast får ha en byggnad på tomten när man bygger ett tvåplanshus. Så då blev en friggebod lösningen för alla våra grejer. Det är ju särskilda regler för friggebodar, så det gick bra att bygga ändå.

Det blev en SAGA med pulpettak från Trähuset. Vi byter dock den breda dörren mot en enkeldörr som vi sätter på gaveln istället. Det utrymmet kommer bara bli 1,20 meter djupt. Där ska gräsklippare och lite trädgårdsredskap stå och det kommer att vara oisolerat. Resten av de 15 kvm kommer vi att isolera och planerar att hålla ca 10 grader vintertid. Förutom att förvara "bra-att-ha"-saker kommer t.ex. Pelargoner och Dahlior får övervintra här. Vi hoppas att vi kan ta emot den v 17, men är lite osäkra på om det går bra för LB-hus ännu så länge. Den kommer att få samma färg som huset; grått med vita detaljer.

Idag var Peter på IKEA och skaffade lite piff inför visningen och då fick han syn på detta soffbord, som kanske har det vi letar efter. Vi gillar elipsformen och den har det vi saknat på andra bord; en liten hylla under.
Annars är det förberedelser inför visning som gäller. Det packas och rensas. Vi ska ju inte bara flytta till nytt hus, utan vi ska ju flytta ihop två hushåll också, så det handlar om rätt så mycket grejer. Man får prioritera och ta det bästa av två världar med sig.
/Carin

5 kommentarer:

  1. Det bordet spanar vi på också, det är skitfint rent ut sagt! Jag vill dock ha ett vitt, och undrans om det finns i vitt...?

    Kram P

    SvaraRadera
  2. Jättesnyggt soffbord! Perfekt med en stor friggebod. Ska ni då ha carport istället för garage?

    SvaraRadera
  3. Nej, tyvärr är det tvärnej på carport också, när det gäller just vårt område, så vi får nöja oss med parkeringsplats. Det här gjorde också att vi satte på vårt uterum på huset så att det blev ETT hus, annars hade vi inte fått bygga det heller.
    /Carin

    SvaraRadera
  4. Vad smart med en friggebod istället. Ibland är det så konstiga regler om byggnaderna på tomten. Den ser jättefin ut!

    Soffbordet var riktigt snyggt, förstår att ni föll för det.

    Tack för bra tips om hallen, jag tror också man kommer ångra om man gör den för liten. Inte kul att förstöra golvet.

    jag önskar er en fin dag!

    SvaraRadera
  5. Snyggt bord, enkelt och stilrent! Vilka konstiga regler det finns, skall man inte ens få bygga ett garage på sin tomt bara för att man bygger ett tvåplanshus :-/ Smart tänkt med uterummet redan nu :-) och friggeboden blir säkert jättebra också. Kram L

    SvaraRadera