söndag 15 augusti 2010

Badrumspyssel

Efter att mestadels ha fixat saker utomhus har vi nu även börjat med lite inomhuspyssel. Vi har satt upp handdukskrokar i badrummet.

Peter mäter ut.



Eftersom vi inte vill borra hål i väggarna har vi beslutat oss för att prova att sätta upp krokarna med någon slags gummipasta. Man skär till en bit av en rulle, som består av två färger, en färg i mitten och en annan färg på utsidan.

Sen knådar man ihop biten så att färgerna blandas. Och sen använder man den till krokarna eller vad man nu vill sätta upp.


I och med att man knådar massan börjar en härdningsprocess, så man får vara lite försiktig med att röra krokarna. Härdningen tar ungefär 24 timmar.


Vi har beställt namnbrickor till alla i hushållet som vi ska märka upp varje handduk med. Vi ville vara lite personliga så vi tog smeknamnen på de som har något. Victoria blir Vickan, Fredrik blir Fredde och Peter tyckte att det skulle stå "hjärtat" på min bricka (han kallar mig alltid det).




Gästerna fick egna brickor.



Peters handduk.


Och min.

/Carin

11 kommentarer:

  1. Jättefint! Vi håller ochså på med badrummet, nu ska det reglas upp!

    SvaraRadera
  2. Vilka trevliga namnskyltar :-)

    SvaraRadera
  3. verkligen en kanonidé, jättefint resultat!

    SvaraRadera
  4. Snyggt, snyggt, snyggt! Vilken jättebra idé med namnskyltarna!
    Hoppas att krokarna nu vill sitta uppe som dom ska, skönt att slippa borra i väggarna...

    SvaraRadera
  5. Väldigt fint och orginellt! Håller det utan att borra?? Vi har också tittat på samma produkter men varit osäkra på om man vågar eller om de trillar ner.

    SvaraRadera
  6. Ja, det verkar faktiskt som att det håller. Vi var lite skeptiska. Egentligen ska man tvätta kaklet varannan dag i 10 dagar men vi tvättade bara en gång. Två stycken släppte direkt så de fick vi göra om, men sedan har det hållt. Man kanske inte ska hänga i dem direkt, men det är verkligen skönt att slippa borra. Tigerfix, heter det tydligen. Jag tror att det var på Bauhaus vi köpte det.
    /Carin

    SvaraRadera
  7. Vad fint med hängarna på handdukarna, blir lite mer originellt. Kanske jag snor den idén om det är okej?

    SvaraRadera
  8. Kristina,ja, meningen är att inspirera så varsågod och "sno" idén :-). Skulle vara kul om du nämner min sida i sammanhanget.
    /Carin

    SvaraRadera
  9. Jag älskar idén med namnskyltar till handukarna. Letar just nu snygga handukskrokar till vårt nybyggda badrum och såg er bild med namnskyltarna. Har du tips på vart man kan beställa namnskyltar? /Annelie

    SvaraRadera
  10. Hej Annelie,

    I detta inlägget står det var vi har beställt namnbrickorna. http://salstatosee.blogspot.com/2010/08/vi-kunde-inte-halla-oss-langre-lite.html Där finns en länk till MiNiMi Designa som jag tror att det hette.
    /Carin

    SvaraRadera