tisdag 9 mars 2010

Fel i kök och bad

Vi var ju vid huset i söndags och då såg vi en sak som vi kände att vi behövde kolla upp. Så Peter begärde tillträde till huset igår och det visade sig vara i sista minuten för de höll på att städa ur för att åka på annat jobb. Han hann i alla fall komma dit en kort stund och gick snabbt igenom det vi ville kolla på.

I köket har vi planerat en s.k. Elstolpe där vi vill ha strömbrytare, dimmer, eluttag, multimedia och dammsugaruttag. Denna stolpe ska vara försänkt 15 cm så att dessa fula enheter mer eller mindre döljs. Nu visade det sig att stolpen inte är inskjuten och att dammsugaruttaget sitter på sidan av väggen istället, samt att vissa funktioner saknas.

I badrummet finns en imkanal inritad, se ritningen. Nu visade det sig att det i verkligheten är helt andra mått än på ritningen så man kan verkligen fråga sig vad de har för ritprogram efter så stora problem som vi har haft med det. Nischen till höger om imkanalen har blivit 7 cm smalare och det gör att vi inte kan få in 3 st 30x60 plattor på högkant längre. Nu vet vi inte vad vi ska göra, vi hade planerat kaklingen utifrån ritningen förstås så det måste vi ändra på. Ett eluttag i badrummet satt också på fel höjd.

Sen verkar det vara en del el i andra rum som är missad också, men det hoppas vi kan rättas till. Ibland tappar man sugen lite...

Sitter på tåget nu och kan som vanligt inte lägga in några bilder, men jag får uppdatera när jag kommer hem.
/Carin

3 kommentarer:

  1. Men så trist.

    Hur svårt ska det vara att göra rätt liksom....

    Hoppas att allt löser sig tillsut och att det enda detta strulet kostar er är dräneringen på energin.

    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående, urtråkigt!!! Sådant skall man inte behöva kolla, det skall bara bli rätt... Vi har nog haft en jäkla tur hittills för vi har inget att klaga på, möjligen några av våra egna val men det kan man inte skylla på någon annan.

    Tack för dina synpunkter på vår trädgård - tjejerna är nu 9 och 7 år så de är väl inga småbarn men lite plats för lek på gräsmattan måste vi ändå planera in... Kramar

    SvaraRadera
  3. Men va tusan vilka bekymmer! Kommunikation är ett vackert ord som jag förstår att ni har saknat... En ritning är en ritning är en ritning och borde således vara det som följs till punkt och pricka - inget tu tal om saken. Håller tummarna för er att allt löser sig till ert allra bästa.

    Kram P

    SvaraRadera