söndag 7 mars 2010

Byggställningarna är borta och Avatar i 3D

I går kom Erik och min systerdotter Sara upp från Linköping. Dagen spenderade de på shopping och på kvällen träffade vi dem inne i Kungshallarna där vi åt en bit mat. Sen gick vi på ett fik för att vänta in när det var dags för 3D-versionen av Avatar. Vi hade alla sett filmer, Peter, jag och Fredrik en gång förut, men Erik hade sett den två gånger och Sara tre gånger, men det var ändå häftigt att se det i 3D.




Imorse skjutsade vi in dem till tåget igen och då tog vi svängen förbi huset och fick se att byggnadsställningarna var borta. Vi kunde konstatera att det gjorde att huset såg högre och smalare ut. Det var första gången Erik såg huset. Grannarnas hus har också kommit upp. De har kvar den ursplungliga planlösningen på bottenvåningen så att entrén ligger på husets långsida. Som huset är placerat såg det mycket välkomnande ut. Nu börjar man få ett hum om hur det kommer att se ut när båda husen är klara.



Här är vår entré med badrum och vårat sovrum på övre plan, det ska ju på en balkong här också, se detta inlägg.



Matsalen. Till höger i bilden mitt på huset har de tagit bort panelen vid köksfönstret, varför vet vi inte. På övre plan ser man Eriks hörnrum.



Här är vardagsrummet och till höger matsalen.

Och här är huset från den östra sidan, där man också kan se vardagsrummet till höger och det höga trapphusfönstret som vi är så nöjda med.

När vi lämnat av ungdomarna vid tåget stannade vi till dvi Stinsens köpcenter. Skulle inte göra något speciellt men stannade till på Bolia och såg detta soffbord.



Kollade ochså in dessa lampor (de röda) i lampaffären. De skulle vi kunna ha över bardisken.


/Carin

4 kommentarer:

  1. Jättefin bloggrubrik, Carin! Vilket fint hus det kommer att bli, mycket snyggt med grått o vitt!

    SvaraRadera
  2. Håller med ovanstående, fin header! Det blir lite skillnad med byggnadsställningarna borta, våra är fortfarande kvar... Tror det är för att plåtslagaren har lite att göra med hängrännorna som stukat sig något med all tung snö som inte tagits bort :-(

    Vår tomt är på 940 kvm men byggytan är 190 kvm och ett stort garage på det, ca 50 kvm och lite slänter här och där så känns det inte som det blir jättemycket över. Vi har ju vår solsida åt gatan så vi behöver lite tips på insynsskydd utan att det för den sakens skull blir för täckande. Hoppas ni haft en bra helg! Kram L

    SvaraRadera
  3. Oj vad fint huset ser ut att bli. Jättesnyggt. Ni skulle ha grått hus väl?

    SvaraRadera
  4. Ja det blir grått med vita knutar. Nu är det ju också grundmålat i grått, med det kommer få en lite mer gråare (är en beige ton nu) nyans sen. Vi har gått och kollat på hus och tagit med färgprover. Vi såg en villa i Linköping med precis den nyans vi vill ha så vi gick och ringde på. De var inte hemma men vi jämförde då med våra prover och hittade nyansen bland de vi tagit med oss. Hoppas det var en bra metod.
    /Carin

    SvaraRadera