lördag 19 december 2009

Spotar? Var? Hur?

Vi läste nyss senaste numret av Plaza, där de hade ett repotage om belysning, och insåg att vi nog inte har placerat våra spotar på optimalt sätt. Vi hade tänkt dem som en slags allmänbelysning, men det ska man tydligen inte göra. Ljuset faller ju rakt ifrån spoten. Så nu ska vi kolla upp hur mycket man kan vinkla dem och sätta dem närmare väggen så att de reflekteras in på väggen/ köksskåp istället för att gå rakt ner mot golvet. Vi har ännu inte fått elritningen så vi hoppas vi fortfarande har chans att ändra oss.

Hur har ni andra tänkt när ni placerade ut spotarna?
/Carin

5 kommentarer:

  1. Precis detta sa vår elektriker till oss i onsdags. "Ljus är ingenting förrän det träffar något..."

    SvaraRadera
  2. Precis, hur gjorde ni? Jag såg på din blogg att ni velat fram och tillbaka mellan spot inte spot. Hur blir det och hur sätter ni dem om ni väljer spotar?

    SvaraRadera
  3. Hej Carin

    Vi har spottar i vårt nuvarande hus, vi har nu valt bort dem till vårt nya hus som vi bygger, just med tanke på att få optimal punktbelysning på det vi vill ha, nu blir det spottar i grov, toaletter och tvättstuga, vi ska ljus på med skena och små spottar på som vi kan ändra och göra som vi vill med...

    Ulrika

    SvaraRadera
  4. Ljus är svårt framför allt spottar, då det är så beroende av hur möbler mm ska stå mm. Vi kommer bara ha spotar i kök och badrum pga av detta. Lycka till!
    Kram
    Vilma

    SvaraRadera
  5. Hej! Kul att du hittat min blogg!
    Vi valde bort spottar helt, utom svaga led-spottar i de höga fönstren. Vanliga armaturer med vinklingsbara spottar ger bättre möjlighet att rikta ljuset - och så har man inte ett dussin hål i taket den dag man vill ha annan beslysning (ett råd vi fick av killen på elfirman. Klokt, tyckte vi...). Utvecklingen går så snabbt nu, så man vet inte ens vad som kan komma att finnas om några år.

    SvaraRadera