tisdag 19 januari 2010

Byggstartmöte 2

Idag har vi varit på byggstartmöte 2. Vi fick träffa byggledaren som ska hålla i det fortsatta byggandet. Han verkade bra och de frågor vi hade verkar ordna sig varefter. Vi gick igenom Arbetsordern som innehåller allt som ingår eller inte ingår i vår entreprenad. Sedan lade vi också till att vi vill ha vissa saker monterade, t.ex. duschväggar, badkar och vår stora spegel i badrummet. När det gäller badrumsspegeln måste vi så snart som möjligt kolla upp hur den ska monteras. Vi ska genast kontakta ett glasmästeri. Vi ska också beställa vårt badkar redan nu, så att vi kan få det levererat i vecka 17.

Datumet för husresningen står fast, det blir den 27-28/1. Vi hoppas att vi slipper omlastning av husdelarna, men det blir inte lätt för lastbilen att komma in på vår riktigt smala gata. Men de ska göra ett försök annars kostar det lite till för oss. Byggledare verkar ha en bra inställning i alla fall.

Målningsarbetena ska börja vecka 14 och plattsättningen vecka 16. Vi sa att vi vill ha en beskrivning över vilket kakel och klinker vi ska ha och hur det ska sättas, så att vi är överens om hur det ska vara. Vi hade ju lite ändringar vi vill göra när det gäller elen och det kommer vi att ta direkt med elektrikern när det är dags. Han kommer att höra av sig till oss. Sedan blir det kontrollbesiktning vecka 25.

Nu har vi också fått vårt definitiva inflyttningsdatum, 1 juli är det dags (faktiskt några dagar innan vi hade trott så det var ju positivt), det är också dagen för slutbesiktning.

Naturligtvis är det här en sak att fira så jag hade köpt praliner på lunchen från Pralinhuset, i mitt tycke den bästa pralinleverantören i Stockholm. Vi gillar särskilt mörk choklad med konjak, likör eller liknande. Just de här är Konjak, Jorgubb & mint och Rödvin & portvin.










Innan dess åt vi en tapastallrik. Gott!

2 kommentarer:

  1. Skönt med en byggledare man har förtroende för. Skall bli spännande att följa er husresning, bara en vecka kvar nu ju :) Visst är det skönt att ha en fast dag när man äntligen får flytta in!

    SvaraRadera
  2. ååh vilken underbart god mat.. ni har verkligen smak för livets goda har jag märkt efter att ha följt eran blogg.. Blev såå sugen på parma eller prosciutto nu.. mmmmm

    SvaraRadera