fredag 29 januari 2010

Nu med tak också

När Peter kom till bygget idag var det kanonväder. Helt stilla. Han tog sina sedvanliga foton. Snickarna höll på med takpappen. Takpannorna ska upp på måndag eller tisdag. Grunden fick beröm av snickarna. De hade tydligen korsmätt grunden och det hade endast diffat på 3 mm.





De diskuterade uterummet och om vi kan komma in lite tidigare och bygga friggeboden. Varken uterummet eller friggeboden kommer att byggas med LB-hus, men eventuellt kanske vi kan få hjälp av snickarna, de har egna företag som vi kan anlita. Det var ett av skälen till att vi ville bygga hus själva (dock helentreprenad) och inte köpa ett gammalt, dvs. att slippa renovera och bygga på fritiden. Men det blir ju ändå en hel del man måste göra själv, hela trädgården till exempel. Men det hoppas vi bara blir roligt.


Snickarna ville att Peter skulle vara med när de ska montera upp innerväggarna så att det blir rätt. Tur att han har så medgörlig chef (är det han eller jag?) Mötet med elektrikern kommer vi inte att kunna ta förrän i v 7, han ville att innerväggarna skulle vara uppsatta först. Tyvärr får Peter ta allt själv eftersom jag kommer att vara på tjänsteresa några dagar och vi verkar inte få ihop det på något annat sätt. Vi ska gå igenom elen själva i helgen så att våra tankar är satta på pränt.

Nu är vi på väg till Linköping i bil och vi har ätit i Nyköping som ligger strategiskt placerat ungefär halvvägs. Jättemätta efter att ha ätit indiskt. Så gott!
I helgen måste vi kolla upp badkarsfrågan lite mer.
/Carin

1 kommentar:

  1. vi är också ute efter en stor spegel men det är inte billigt. Vi har också hittat en som vi gillar på Ikea så det blir nog den.

    //

    Lina

    SvaraRadera