tisdag 12 januari 2010

Ahh.. ett sådant mästerverk av kontrollerat virrvarr!

Armeringsnätets rutnät förstärker den kvadratiska nyfunkisstilen ända ner i grunden!

Man kan tydligt urskilja armeringsnätets strama linjer som går i en kraftfull kontrast mot golvvärmens graciösa, tunna plaströr i en blekt gul ton.
Den klara tredimensionell bild som projiceras på betraktarens näthinna av armeringens rostfärgade, plaströrens blekgula och frigolitens snövita yta avslöjar färgens betydelse för dramatik. Frigolitens till synes vita kalla yta lurar dessutom ögat grundligt med sin fulländade inre värme.
Golvvärmefördelaren reser sig stolt upp ur frigoliten, visar ohämmat upp sitt inre för den publik som vågar granska. Åtskilliga meter av golvvärmens bleka plaströr slingrar sig, fjättrade av stålprofiler formade som inbjudande, stela munnar fram och tillbaka svävande över frigoliten.
Stålprofilen, kall som vinterns bistra köld, håller rören åtskillda med en fasthet som inte rubbas av den grå betongen som snart flödar ut och sluta sig runt dem.
Likt kaskader av det svart guldet står slangar som spridda skurar runt om i grunden. Några har samlat sig och likt en buske som böjer sina plymer för att söka ljuset i horisontens oändliga ohörning.
Krampaktigt kämpare de grova avlopprören en bitter kamp för att hålla sig över frigoliten. Helt ovetande om att naturens gravitationskrafter satts ur spel av najtråden. Najtråden som tjudrats på noga utvalda punkter så frigoliten, armeringsnäten och den hopplösa tanken bildar ett tungt täcke över de själlösa brunorangea plaströren. 15 dagar kvar! P

1 kommentar:

  1. Visst är det otroligt! Vackert. Vi ligger verkligen i samma fas, förra veckan såg vi detta också, och nu täcks det av betong och åter betong.

    Lycka till med allt!

    Kram Pillan

    SvaraRadera