torsdag 28 januari 2010

Övervåningen sicksackade sig fram i Norrköpingsbackarna!

Det var knappt man vågade åka förbi huset i morse. Uräkterna var många för att slippa! Snökaos och blåskaos, som häftigaste storbandet, i södra Sverige, norra Sverige, i alla Sveriges väderstreck! Skulle våra väggblock gödsla en åker någonstans i Östergötland? Takstolarna stå som en installation i en backe norr om Jönköping? Alla farhågor var i onödan. När jag vågade mig dit vi 10-tiden så stod långtradaren där. Han hade fått kryssa fram mellan andra långtradare i backarna norr om Norrköping. De kan sina grejor chaffisarna!

De stod visserligen i konstig vinkel men det berodde på att de fick lasta om idag igen! Fellastning från fabriken eller medvetet för att få så mycket vikt på dragbilen, för att komma fram i halkan, gjorde det så att bilen inte kom in idag heller. Och eftersom man trodde att den skulle komma in så hade man avbeställt omlastningsbilen.. Ca 3 timmars försening gjorde så taket inte kom på idag. 30 cm snö kom till imorse så det var mycket skottande, bra sätt att hålla sig varm och få tiden att gå! En gavelspets som var lite kinkig och inte hade den rätta inställningen till sitt fortsatta liv med oss strulade till det mot dagens slut!

Vår södra gavel. Entrédörren lite inbjudande på glänt. Uppe till vänster är balkongdörren till badrummet med fel glas, det ska vara etsat! Det är väl nr 2 som grabbarna på Elitfönster ville fixa i förra veckan när de ringde och undrade var huset stod! Balkongdörren och fönstret ovanför entrén är in till vårt sovrum. Fönstret nere till höger är det i arbetsrummet som med tiden ska förstora hallen och bli kapprum.

Norra gaveln, den sida som vi nog har mest fönster på. 2 sovrum, Freddes till vänster och Eriks till höger. Nere vardagsrum och till höger matsal. Under det liggande fönstret ska skänken stå. Det är den skänken som vi höll på att få kapa benen på eftersom de hade lyckats sänka fönstret från den ena ritningen till den andra bara så där!

Vi trodde att vårt hus skulle sticka upp ovanför grannhusen men det gör det glädjande nog inte. Knappt så det syns utifrån stora gatan.


En av de 2 inhyrda snickarna berömde LB-Hus för sin genomtänkta konstruktion och den bra passformen. På bilden ser man kopplingsblecken som håller ihop blocken ungefär som en vigselring, fast utan ringen kan det ju funka iaf. Grundplattan fick också beröm, jämn och fin gjorde det lätt att montera blocken. En bra, stabil grund är ju inte helt fel i livet heller! En av de andra snickarna har beställt speciella avfuktare som "suger ut" all fukt från Munters och det gör den trots kylan!? Låter lite som Gösta Ekmans "Magic hole maker"! Säkert något elektroniskt! Imorgon blir det takplank.. det hette det inte! Takskivor.. något takigt var det! Smecken kommer på då! P

5 kommentarer:

  1. Ser lite konstigt ut med ett hus utan tak. Hoppas ni har mer tur med omlastning i morn!

    SvaraRadera
  2. Hej, ja då vet du precis hur det är, dessa tåg alltså :)! Skönt att vara tillbaka på sin arbetsplats idag! ha en fin fredag! kram annelie

    SvaraRadera
  3. Hej Norrlänningar.

    Känner inte riktigt igen bloggen. Det var ett tag sedan jag var inne och nu var det helt plötsligt ett hus på plats (snart med tak). Vart tog pralinerna och vinet vägen? Bakelserna? Maten?

    Jaja det var väl husbygget som det skulle handla om så ni är nog inne på rätt spår nu.

    Kram Lillebror Fredrik från Skåne med familj.

    SvaraRadera
  4. Hej Fredrik. Vi äter praliner just nu tillsammans med ett glas vin, så det håller vi fortfarande på med. Var ju tvungen att fira husresningen.

    SvaraRadera
  5. Mmm. Kunde tro det :oD

    SvaraRadera