onsdag 20 januari 2010

Hur sjutton ska vi göra med badrumsbelysningen?

Idag ringde jag till ett glasmästeri för att kolla hur den spegel som vi tänker beställa till badrummet ska monteras. Tanken var att vi skulle sätta 3 lampor uppå kanten av spegeln.
Planerad lampa.
Två längst ut mot sidorna och en i mitten. De här lamporna kändes jättebra för då skulle vi kunna få ljuset lite från sidan. Måtten på spegeln ska vara ungefär 1900x800 mm. Nu visade det sig att spegeln kommer att väga 18 kg, så glasmästeriet tyckte att det enda sättet man kan montera den på är att limma fast den på väggen (och skippa kaklet där). Då rök möjligheten att montera upp de tre lamporna på spegeln.

Så här ser badrummet ut.


Nu har vi letat och letat efter några lampor som vi ska kunna ha istället. Om vi står fast vid att ha tre st, så måste tre lamputtag iordningställas, hade vi hängt lamporna på spegeln hade det varit tillräktligt med ett. Det blir ju mer oflexibelt att dra ut tre uttag. Vi funderar på att ha ett uttag i mitten av spegeln och sätta upp en armatur (Skena) som går ut mot båda hållen, men det verkar inte finnas godkända lampor för badrum som är konstruerade så. Alternativet är kanske att centrera belysningen över kommoden, men då skulle vi vilja ha en belysning som åtminstone är lika bred dvs. 900 mm. Hur hade ni gjort?
/Carin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar