torsdag 7 januari 2010

Kniv Å Gaffel och humus!

Citrusmarinerade kalamataoliver. Friterad haloumiost med rostad paprika. Tzatziki. Pilgrimsmusslor med chips av lufttorkad skinka & russinvinegrette. Honungsglaserat kycklingspett. Och så lite "prickenöverirätterna" ... Nickos spenat och ostbollar.
Rödbetor och fetaostsallad med rostade solrosfrön. Så ljuvligt gooott!
Min första julklapp av två var en utsökt 7 rätters middag på Kniv Å Gaffel i Linköping. Nu blir ju även restaurang "skitiga duken" underbar tillsammans med Carin men god mat är ju gott det också!
Vi hade tänkt stanna till och tagit en drink på vår 30 minuters kylslagna promenad dit men allt var stängt. Drinken tog vi när vi kom fram till restaurangen. Det blev Vodka, is, lime och något mer.. onyktra blev vi och varma! Efter mycket läsande i menyn konstaterade vi, som vanligt, att det var mycket gott och, som vanligt, blev det många smårätter. Grekisk Tapas! Till maten drack vi ett rött vin, Il Nostro, mycket smak, mycket gott! Vi har försökt utröna varför Carin har den min hon har på bilden men ännu inte lyckats! Den röda blicken bränner lite, kanske all hennes inre värme som försöker tränga ut!
Dags för efterätt tyckte vi! Men vi var proppmätta så det gick inte men jag fick ett otroligt sug efter ostkaka så det blev en sväng in på ICA på vägen hem. Tack hjärtat mitt för ännu en underbar kväll!
Vi var på K. Å G. en gång förra vintern. Vi hamnade den gången bredvid två par som hade en väldigt krystad konversation. Vi undrar fortfarande vad det var som var på g. Var det bara så att de hade blivit placerade bredvid varandra och försökte vara trevliga mot varandra? Satt alla och funderade på hur de skulle slippa ifrån resten av kvällen? Eller var de så nervösa för att de hade insett att annons de svarat på inte var om en Ford Escort, årsmodell -69, som gungade skönt i kurvorna? Vad man kan fantisera när man inte vet allt!
Carins julklappar till mig har ofta siktet inställt på kultur och gastronomi. Själv kör jag "kortet hänger löst" på någon outlet. Det är lugnt, magnetremsan används ju knappt numera. Vi får se hur länge chipet håller! Det var andra året nu med trippen till Barkarby så det är väl tradition nu! Kul som attan.. tycker Carin också! Ända tråkiga i år var att Triumphs bh-spetsar är så förbövelsen tråkiga! Uppryckning! Men bh-arna var väldigt bekvämma.. tyckte Carin! Några snygga blusar och byxor blev det, och så skinnjackan på bilden förstås. BH-tjejen varnade oss för vittvättmedel. Det bleker ju! Vilket vi visste men vad vi inte hade tänkt på är att allt vitt som inte är bomull är infärgat. Det förklarar en del grådassiga kläder hemma som är gjorda i blandmaterial. Maten denna dag inmundigades på den Libanesiska kolgrillen! Min yngsta son, Fredrik, anslöt lite senare och följde med på en fika. Den 22:a är det dags för en julklapp till!
"Du kan få en ny mage i Amelia" sa Carin i onsdags när jag kom hem till Linköping. Jag har ju redan en! Ska väl inte bli någon kossa heller! Jag var och köpte en ny version av Photoshop... man kan få en ny mage med den också. Titta vad slimmad jag blev! Å vilka tjusiga färger!
Det är lite lugnt på firman just nu. Kunderna passar på och tar långledigt, kylan bromsar en del också. Tog och uppdaterade datoriet under tiden samtidigt som jag stannar hos Carin några dagar. Photoshop, office 07, 10 mbits mobilt internet, ny skärm, 26" till datorn som har en 12,4". Ser lite kul ut. Skärmen är 4 gånger större än datorn och allt är så stort på skärmen. Det tar sin tid att ladda in allt nytt!
Pratade med markkillen, den trevliga killen, på LB-Hus idag. De skulle vinkla om vårt radonrör så det kommer ut vid alla va-rören till vänster istället för rakt framför vår entré. De skulle gräva ur mer, 40 cm, i vår nedsänkta uteplats senare. De ska lämna lite markduk som vi ska lägga på de ytor där vi inte vill att tistlar, bananträd eller annat suspekt att växa. Vår matjord var det värre med! Det var bara humus och inget att ha och det var så trångt på tomten att den inte gick att lägga någonstans och nu var det iskockor i allt! Dvs detta blir ett ämne att ta upp längre fram! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar