lördag 21 november 2009

Pannor i dubbla veck!

Så blev det ett par timmar till på denna orörda tomt. Snart är allt upprivet, sönderkört och uppgrävt av grävmaskinen. Lite konstigt känns det. Tomten var den som först bebyggdes i området av sadelmakarna runt 1915. Sedan dess har lekstugan byggts, äppelträden frodats, gräset växt och maskarna lekt och grävt sina gångar. Nu kommer vi och ska bygga ett funkishus och planera om hela den stora gräsmattan. Hur många lekstugor med tegelpannor har man sett i sina dar? Det är inte många! Spröjsade fönster då?

Sonen fick klättra upp på taket och slänga ner pannorna. Nu blev vi inte som 3 åringar som de blir på tv när de river. På med storsläggan och krossa allt. Tur man inte har någon förstörelselusta utan kan ta det lugnt som tjuren Ferdinand. Man plockar ner allt så helt som möjligt och slipper allt smått krossat. Den dag de plockar ner ett kök lugnt och sansat… ähh de lär ju inte hända. Det blir ingen bra tv av det!
Den här gången fick vi med oss 220 tegelpannor, några plåtar, en skorsten, en innerdörr, några tavlor, en 10-liters plåtburk med Cascolim och en cementring till återvinningsanläggningen.


Tomt tak men fullt släp. Pannor i dubbla veck! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar