lördag 14 november 2009

Rev. 00.00, av "Vi sjunker" pga språkmissbruk!

Geoteknikerna har sagt sitt! Vi ska för säkerhets skull slänga ner lite armeringsbyglar i kantbalken som förstärkning. Det kommer att bli en parad av smala armeringsjärn som placeras längs hela husets kant med millimeterprecision nedsänkta i den murriga grå betongen. En riktig konstruktörsinstallation som ska tygla de krafter som kommer att tryckas ner av våra tunga steg, snömassor, hemforslad mjölk och vilda danser! Tryckas ner med en ursinnig kraft i grundplattan. Alla dessa metrar av konstruktionsformler, djupa veck i pannan, mängder av kaffesörplande och sömnlösa nätter för att huset ska flyta utan att vi får några ”shabby crackes” sprickor i grunden!

För att ge er något kul att titta på efter denna krassa konstruktions info så presenterar vi här det häftigaste, inte tjusigaste, hotellrummet vi bott på än så länge. I Spanien kan man ju design och det här hotellet hittade vi i Madrid. Tyvärr har vi båda glömt bort hotellets namn men vi tänker! Rummet var ganska litet så det var lite svårt att fota.

Ni ser entrén till hotellet på första bilden, vi trodde att taxichauffören hade släppt av oss fel. Han fick t o m följa med oss till entrén i huset och visa oss skylten. Jo vi var rätt! Det var en mycket positiv chock när vi öppnade dörren till rummet.



De flerfärgade kubistiska lamporna hänger ner från taket ca 3 meter upp!
Strömbrytarnas stilrena design påminner om de vi har valt.


Som vanligt när vi är söderut så saknar vi… bäddmadrass! Ouuh dessa fjädrar i ryggen!


Från hygienavdelningen, innanför dörren till rummet, så gick man ner 2 trappsteg för att komma till sovavdelningen. På detta nedre etagét fanns även att cafébord med 2 stolar som vi inte fick med bild. Ovanpå duschrummet och toaletten är taken formade som kupoler. Golvet i duschen var gjort i träribbor. De här träribborna blir nog inte så kul om några år.


Vi var nog bland de första som bodde i rummet för det var väldigt snyggt, helt och rent. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar