fredag 6 november 2009

Rapport från New York

Sitter nu i sängen och väntar nu andäktigt på frukost. Den är väl värd att vänta på. Äggröra med bacon och en massa färsk frukt och nybakade croasainter. Jag kommer också att ha ett telefonmöte med Sverige innan dess också. Man har liksom inga problem med att gå upp tidigt. Sedan börjar den sista dagen av tre här på kontoret. Jag hoppas komma ifrån lite tidigare så att Peter och jag kan äta en sen lunch tillsammans.

I den stora svarta byggnaden jobbar jag.


På Budakan

Igår var vi ute med två kollegor på en restaurant som hette Buddakan. De serverade kinesisk mat med lite amerikanskt stuk om man jämför med vad man får i Kina. En av de bästa kinesiska måltider jag ätit. Det är en populär restaurang i New York så det var smockfullt med folk.


Vi fick också lite tips på vad vi kan göra i helgen. V planerar att gå ut direkt efter frukost i morgon och ta oss downtown till bl.a. Chinatown och Little Italy. En av kollegorna rekommenderade också ett ställe som heter Café Lalo där man kan äta en söndagsbrunch. De har över 100 olika desserter, tårtor och cheesecakes. Jag ska också försöka hitta till en outlet nära Ground Zero.


Vi har också under dessa dagar fått en offert på all el i huset och den var ungefär dubbelt så stor mot vad vi förväntade oss. Vi får boka ett möte med LB-hus när vi kommer hem och kolla vad vi kan ändra på. Det skulle t.ex. bli dyrt att ha uttag i taket ovanför fönstren, något som vi hade uppfattat att vi var tvugna att ha. Vi vill helst ha dem på väggen, så då kanske vi kan flytta ner dem och så blir alla nöjda. Sen har vi också haft en maildiskussion om bröstning på alla fönster på undervåningen. Michael tyckte att det såg konstigt ut med bröstning på balkongdörrar och inte på fönstren, och det kunde vi ju hålla med om så vi föreslog att alla bröstningar skulle bort. Då började en diskussion huruvida det skulle kosta extra eller inte. Det beror tydligen på när byggnadsnämnden har stämplat vår bygganmälan, före eller efter 1 juli och det är lite klurigt hur vi ska räkna det. Vi kom ju in med bygganmälan före 1 juli men bygglovet var ju inte godkännt förrän långt senare. Vi ska försöka att inte tänka så mycket på detta resten av veckan utan ta tag i det när vi är hemma igen. Nu ska det bli väldigt skönt med helg, det tar på krafterna att hålla utbildning och möten i en annan tidszon, och vi ser fram emot att se vad New York har att erbjuda./ Carin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar