lördag 21 november 2009

Jag ångrar mig och hur ska vi göra?

Redan i våras började vi titta på kakel och klinker till kök, bad och dusch/wc etc. Den domän som har tilldelats mig är badrummet på övre plan (tillsammans med barnen förstås, men vi har inte samma tider). Vi har valt stora vita matta kakelplattor till väggarna (25x40), och det känns fortfarande OK. Till golvet har vi valt Ardesia black 15x15 och i duschen skulle vi ha delvis Ardesia black 30x60 och delvis Arderia black random. Nu har jag funderat en tid på dessa stripes… Det ser ju lite tjusigt ut, men jag gissar att man om fem år tycker: ”Men gud, vad 00-tal…”. Eller vad tror ni?

Ardesia Black Random

Så idag åkte vi och tittade på Centro igen för att komma fram till vad vi vill egentligen. Nu har vi bestämt att vi bara ska ha storlek 30x60 i duschhörnan på väggarna. De ska sättas på högkant med minimal svart fog så att intrycket blir en hel shiffervägg. Tror det blir bäst.
Ardesia Black 30x60

Till golvet har vi som sagt valt 15x15-plattor och på vägen hem började vi prata om att vi kanske ska ha större plattor istället. Vi måste ju fortfarande ha 15x15 i duschen och vid badkarsavloppet för fallets skull. Så nu har vi ritat upp ett föslag på 30x60-plattor förskjuten läggning. Kommer det se konstigt ut med två olika storlekar på golvet eller är 30x30-plattor ett bättre alternativ? Och ser det konstigt ut att ha förskjuten läggning på golvet men inte på väggen?
Så här ser badrummet ut och det är alla väggarna i duschen vi tänkte ha Ardesia black 30x60 på. Eller alla väggar förresten, det är ju bara två riktiga väggar och så imkanalen. Duschen blir 90x120 cm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar