måndag 23 november 2009

Byggstartmöte, kakel och stor spegel

Idag hade vi byggstartsmöte. Vi gick igenom vilka markarbeten som ska göras och en hel del andra saker enligt en lista. Vi vill t.ex. att de gräver ut för uterummet och för en nedsänkt uteplats. Den senare är Peters ”baby” så jag överlåter till honom att beskriva den visionen. Vi fick ett bra intryck av den som ska vara ansvarig för markarbetena, så det känns bra. De ska börja med markarbetena nästa vecka, dvs v. 49.

Vi fick också veta att kakel och klinker måste bestämmas nu så vi slank in till den man ska prata med om de sakerna. Vi ändrade från guldmosaik till Mosavit Nacare Mix 1 i wc/dusch se inlägg om detta här. Vi tog också bort stripesen i badrummet och satte endast stora 30x60-plattor på väggen, det valet och bilder finns här. Sen diskuterade vi om vi ska ha lite större plattor på golvet i badrummet. Eftersom det klinker vi har valt är en vattenskuren platta finns det en stor risk att man känner skarvarna om man lägger större plattor i badrum där det måste vara lite fall, så han rekommenderade att vi står fast vid 15x15-plattor. Om vi vill ha känslan av en stor platta så tyckte han att man ska välja en mörk fog. Så vi bestämde oss för 15x15 med svart fog till slut. Jag känner mig så nöjd nu. Skönt att vi bestämt oss.

Sedan gick vi igenom lite andra saker som t.ex. att vi ska ha förbereda för att kunna använda radiatorer i badrummet om golvvärmen pajar. Vi måste också flytta kommoden i badrummet 75 mm, vilket får konsekvensen att den spegel som vi valt inte längre är centrerad över kommoden, så den väljer vi bort. Vi hade beställt en 120 cm bred till en 90 cm bred kommod. Vi ska istället specialbeställa en spegel och ha den över hela väggen så den blir ca 190x 80 cm. Det är jag jätteglad över. En så stor spegel känns lite extra lyxigt. Jag plöjde alla inredningstidningar (har hunnit bli en hel del sen ett halvår tillbaka) i helgen för att se hur man löst det där med spegel i badrum. Men jag hittade inget bra exempel på en stor spegel. Vi kommer sen att sätt tre lampor i överkant som hänger ner lite, på så sätt hoppas jag att jag kan få ljuset lite ifrån sidan när man står vid kommoden.

Vi ska ha tre av dessa lampor

Idag fick jag mail från Legalett-företaget angående hur vi ska lösa någon slags uppvärmning i uterummet. Vi ska titta mer på det under kvällen. Målet är att vi ska ha det frostfritt över vintern, men att man också ska kunna värma upp det vid vissa tillfällen.

Vi har också fått specen på elbeställningen, som vi också ska granska i kväll, men efter en snabb titt på den är det fortfarande en post som vi inte fattar vad som gör den så stor, så den ska vi nog kräva ytterligare spec på. Det verkar som att några strömbrytare kostar 10.000 och det känns liiiite mycket.

5 kommentarer:

  1. Man hinner ändra sig en del under resans gång ;-) Jag kan få lite panik när besluten måste komma direkt när man har ställt in sig på något annat.
    Ni har valt jättefint kakel och med den där stora spegeln till blir det perfekt :-) Ser fram emot bilderna sedan.

    SvaraRadera
  2. Tack, samtidigt är det skönt att ha bestämt sig också. Vi hoppas att det blir bra. Såg att ni också är färdiga med det momentet.

    SvaraRadera
  3. Hej, vad heter lamporna över spegeln?

    SvaraRadera
  4. Hej,

    Tack för titten hos oss. Lamporna heter LTB och finns på Ballingslövs hemsida, men vi har hittat dem på andra sidor också.

    SvaraRadera