fredag 13 november 2009

Inflyttningsdatum och elbeslut

Från allra första början var det sagt att inflyttning skulle ske i februari 2010, men efter att vi hade skrivit på kontraktet hände det helt enkelt ingenting på ca två månader och efter det var det många vändor innan vi hade huvudritningarna klara. Den sista vändan tar vi idag. Så i veckan fick vi alla fall ett besked om att inflyttning skulle ske vecka 32, dvs. i mitten av augusti. Det var ju inte vad vi hade velat se. Peter tog sedan ett snack med vår kontakt och han menade att beskedet gått ut centralt, så han gav oss beskedet att slutbesiktning ska ske vecka 27 och det är i början på juli. Lite bättre. Vi kommer ju att ha mycket att göra med trädgård, friggebod, uterum och altan och man vill ju inte att hela sommaren går. Förhoppningsvis kan vi börja med några saker även innan vi får tillträde till själva huset.

Just nu funderar vi på elen. Det vi valt till extra är spotar i kök, wc och badrum, samt några extra uttag till fasadbelysningen. Det gick på ca 40 tusen mer än vi hade beräknat. Nu väntar vi på att få allt specat så vi kan skära i kostnaderna. Vi har bl.a. också valt en annan serie i strömbrytare som vi inte trodde skulle vara så mycket dyrare (efter vad vi sett på nätet) men som inte är standard. Det kanske är en onödig kostnad. Vi ville också ha en dragning ut till friggeboden, men det vill de inte lämna offert på. Vi får se vad specen säger när vi får den. En fråga till andra blivande och nuvarande husägare: Vilka tillval prioriterade ni när ni valde elen?
/Carin

4 kommentarer:

  1. Håller tummarna för att det blir det tidiga datumet! Vi har elmöte om två veckor och har bara spånat än så länge, har ingen koll på vad det kostar extra just nu men vi kommer främst att prioritera spotlights. Det går väl loss på ca 1000 kr/styck. Vi kommer även välja till mer uttag inne och ute, det är i alla fall planen...

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Första spoten i en slinga kostar drygt 2000 och nästföljande lite över 1000 har jag för mig. Dimmer ingår och detta gällde för 6 st. Om man vill ha fler på slingan behövs en annan dimmer så då kostar den första 2520:- och då kunde man nog hänga på 12 st. Detta hade vi räknat med men sen har vi 30 000 till som vi ännu inte vet vad det kommer ifrån.

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Vi bygger också med LB-hus, har haft byggstartmöte + samråd. När i processen fick ni elritning, har ni haft särskilt elmöte o.s.v?
    Jättebra blogg!
    Eva

    SvaraRadera
  4. Hej Eva,
    Tyvärr såg jag inte din fråga förrän nu. Vi har haft elmöte kan man säga men då fick vi bara en totalsumma, så vi har nu begärt en spec på det, men inte fått den ännu. Vi har byggstartmöte på måndag den 23/11.

    SvaraRadera