tisdag 24 november 2009

Diskmaskin för hög! Huset för lågt?

Bänkskivorna måste höjas 30 mm för att vi ska få in den x-höga diskmaskinen och därmed pizzatallrikarna, så vi får fortsätta med att äta pizzan direkt ur kartongen! Hur kan man konstruera en diskmaskin som inte får plats? De kanske har andra mått utomlands eller så får man sätta den upphöjd i ett högskåp! En mindre "more is more"!

Huset för lågt? Eventuellt kommer huset att höjas 10 cm för att få bättre avrinning från huset. Vi hoppas att det blir verklighet. Vi kan då få in två trappsteg istället för ett upp till entrén och upp till altanen. Det kommer att känns väldigt lyxigt. För att inte snacka om rampen upp från parkering som går via uteplatsen i öster på domänerna till entrén! Om höjningen blir av så kommer det ju att synas att den faktiskt går lite uppåt! Sisådär en höjdskillnad på vådliga 30 cm! Fast vi får bara ha en mur på 20 cm annars måste vi ha bygglov! Tänkte inte på det!

Nedsänkta uteplatsen blir pool efter ungdomarnas tjat!
Det blir pool med genuin spakänsla! Tyvärr kommer det bara att bli under en begränsad tid. Det kommer att bli väldigt exklusivt med jordstampad botten, under bar himmel och fylld med lerigt isvatten. Naturligtvis med naturellt isvatten efter regn och snösmältning! Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller!

Nyheter i korthet!
Eloffert 3.
Kommentarer på eloffert 3 är inskickad. 10.000:-! Är verkligen Trend Solid så mycket dyrare än Trend? Upplösningen i det kostnadseffektiva verklighetsdramat om strömbrytare och kontakter närmar sig!

Elementuttag i badrum.
Eftersom vi ska ha elektrisk golvvärme i badrummet så dras det automatiskt en blindanslutning till ett framtida element eller en vattenburen handdukstork. Elslingorna brinner ju av efter några år och då kan man koppla in något vattenburet istället. Man slipper bryta upp golvet eller slipper ställa in en byggfläkt för att få lite värme! Blindanslutningen placeras bakom dörren istället för i taket mittemot dörren! Snyyyggt!

Relationsdokumentation!
Kommunen ska ha in en relationshandling, dvs ett dokument som säger vad som inte blev som det är ritat på ritningarna, när allt är klart. Dokument påbörjat med bröstning, köksfönster och balkongtrapp!

Senaste i guld!
Senaste nytt på hamburgerfronten är att McDonalds ska börja pimpa sina lokaler med guldmosaik för att blända kunderna!

Familjenytt!
På torsdag blir det en sväng till Örebro, Stora Mellösa, med STORT släp för att hämta ena sonen. Han har bott där i 3 månader medans han har tagit busskort. Nu kommer han hem i ca 17 timmar och 23 minuter. På fredag morgon bilar han upp till Gällivare för att fr o m måndag rycka in för alltid(?) som busschaufför. Hans bil, hans första, fick förövrigt 2 st 2:or på besiktningen i måndags! Löjliga 2:or tycker jag, rostig dragkrok och svag p-broms! Bilen är ju som ”nyss inkörd”! Han går fortfarande att få att skratta så allt är lugnt! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar