fredag 23 oktober 2009

Steg för steg...

Nu har vi bokat in nästa steg framåt, dvs. byggsamrådsmöte på kommunen. Det blir den 18/11. De som ska vara med förutom byggnadsnämnden är byggherren (vi), Kvalititsansvarig (KA) och en representant från LB-hus. Det är först efter byggsamrådsmötet man har rätt att börja bygga.

Redan nu på måndag ska Peter träffa KA för att diskutera om den grovanalys som gjordes av LB-hus för ca ett år sedan är rimligt beräknad. Då räknade LB-hus med att vi skulle ha ett garage på baksidan av huset och därmed en infartsväg förbi huset. Sedan visade det sig av detaljplanen att vi endast får ha en byggnad på tomten så garage blev inte aktuellt. Sedan undrar jag om vi verkligen hade velat förstöra tomten med en väg även om vi hade fått det... Så förhoppningsvis kan vissa kostnader minskas i förhållande till vad som står i grovanalysen.

Vi har också bestämt byggstartsmöte till den 3/12. Då ska vi efter vad jag fattar gå igenom vad som ska göras på bygget. Vi vill också gå igenom vilka växter som ska sparas och hur gångarna ska se ut sen. Vi tänkte ta hjälp med att göra gångar och uteplatser nu på ett gång, medan vi har grävaren där.

Nu ska jag ta helg (somnade till ett tag på tåget) och lägga mig hyfsat tidigt. I morgon kommer Peter hit till Linköping och vi ska fira en 50-åring på kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar