torsdag 15 oktober 2009

Alla tillval

Jag tänkte specificera de tillval vi gjort, det verkar vara något många undrar över. Vi har ju gjort om i princip hela planlösningen så det blev automatiskt en del extra utgifter i och med det, t.ex. förstärkningar i tak för att vi flyttat köket och extra klinker i och med större hall och större badrum. Barnens sovrum har vi gjort nästan jämnstora förutom det lilla arbetsrummet på entréplanet.

Vi har också minskat på vårt sovrum så att vi kan få en större klädkammare där. Vi tog bort all inredning för Peter ska bygga upp den själv. (Han har redan frågat hur många par skor jag har så det ska bli väldigt spännande att se klädkammaren. Planen var att han skulle flytta in före mig så att han kunde fixa lite saker innan jag drar in med mitt pick och pack. Men nu är det ju lite försenat så vi får se hur det löser sig.) Hallen i övre plan blev därför ganska liten, men i framtiden kan vi öppna upp mellan sovrum 3 och 4 och få ett allrum om vi vill det. Vi har i princip fått det kakel och klinker vi ville ha så det blev lite tillval där men vi fick bra pris i förhållande till butikspris.

Det största tillvalet är att vi gjort en balkong. Den hamnar i söderläge och vi hoppas att det blir en skön plats att vara på. I första läget skippar vi trappa från balkongen, den var för dyr. Vi tror att det blir billigare att låta lokala snickaren eller vi själva göra den istället. Men vi vill nog gärna ha en trappa i framtiden i alla fall, man har ju 5 år på sig att färdigställa efter att bygglovet beviljats.

I köket har vi valt till självavfrostande frys, en ugn med vänsterhängd lucka och granitbänkskivor. Granitskivorna köps direkt från Diapol, LB-hus förmedlar bara kontakten. Både ugn och mikro blev i rostfritt. Kyl och spis är standardvaror. Vi köper själva en diskho som inte ingår i LB-hus sortiment, och sen valde vi till klinker även här. Vi valde också till spotar i taket. Vi lade också till en fläkt från Thermex.

Ugnen med vänsterhängd dörr


Mosaik i köket




Diskho Radius

I bad och dusch/wc tar vi standardkommoderna, 90 resp. 60 cm breda med vit lucka. Jag har fått en bred spegel till badrummet (120 cm) med infälld belysning. I båda rummen har vi bestämt oss för att satsa på spotar i taket, med riktad belysning på ”kakelfondväggar”. Vi kommer att köpa till duschväggar i glas och ett badkar från PM-hem (se etikett tillval). Vi har också valt Pax handdukshängare. De var dyra att köpa från LB-hus men då ingår eldragningar och montering. Vi har också valt till vägghängda wc-stolar.





Handdukstork, 6 steg i Dusch/wc och 8 steg i badrummet








I arbetsrummet på entréplanet (som är ett extra rum vi fick till eftersom vi flyttade på köket) har vi valt att lägga klinker på golvet utan tröskel till hallen. På sikt ska vi använda även detta rum som hall/garderob, men just nu behöver vi det som sovrum.

Istället för en längre bänk i klädvården gjorde vi en tvättpelare så att vi får ett underskåp att ha smutstvätten i. Vi köpte också till två överskåp från Ballingslöv som ska sättas över bänken i klädvården.

Vi valde till multimedia (8 st uttag) och tänker dra in fiber i huset.

Vi tänker också ha centraldammsugare med tillhörande smullucka i köket, det ska bli jätteskönt. Vi kommer ha en slang på varje plan med en vinda att rulla upp slangen på. Det verkar ju annars vara det folk har emot centraldammsugare, att slangen jämt ligger framme. Provade på att lägga in en bild på den men den var alldeles för tråkigt så jag hoppar över det.

Vi har gjort ett förslag till elritning, men har inte fått någon kommentar på den ännu, men vi gissar att vi har lagt till några extra lamp- och eluttag än vad som är standard utvändigt och sen spotarna då förstås. Sedan vill vi också ha ett tomrör till friggeboden och ut till övriga trädgården.

Det ska väl vara det hela. Sen kommer vi att köpa till en Friggebod och ett uterum, men det är inget vi köper från LB-hus.
/Carin

3 kommentarer:

  1. Vad snyggt badkaret är ett sånt vill vi också ha! Får man fråga vad det är för märke ?

    /Maria

    SvaraRadera
  2. Det är från PM-hem (www.pm-hem.se). Just detta badkar tror jag inte de visar på webben. Vi åkte faktiskt dit och kollade lite och fick en stor katalog, den går kanske att beställa.

    SvaraRadera
  3. Ser fram emot att följa er blog, hör gärna av er om ni vill utbyta erfarenheter om LB-hus.
    Christian & Charlotte (Nästa steg i livet,LB hus Ugglan Nivå)

    SvaraRadera