måndag 19 oktober 2009

Tomtens tankar!

Gräset har vuxit högt på tomten i sommar men nu har grannen tillika den som sålde tomten till oss varit snäll och anlitat några som kallas "Handtaget" och de har klippt gräset. Så här såg det ut igår.


Vi har sedan i somras varvat utformningen av husets planlösning med funderandet på hur tomten ska utformas. Den ”inre” planlösningen är ju som sagt klar nu, så vi ska fundera lite mer på hur det ska se ut utvändigt. Här är ett första utkast med trädgårdsgångar, damm, uteplatser, trädgårdsland och ängsområde. Gångarna ska bestå av grov sand/fint grus. Mycket finplanering återstår t.ex. hur rabatter ska se ut och vilka växter det ska vara i dem. Jag vill ha ett plommonträd och några bärbuskar också. I den smalaste delen av trädgården kommer vi att ställa upp några pallkragar att odla i. Peter har redan fått order om att spara undan de pallkragar han får leveranser i. Det finns en gammal handpump på tomten också. Den ska vi försöka renovera och behålla. Tyvärr finns inget vatten i brunnen men den är fin att ha kvar ändå.

Vi har redan våra respektive specialområden. Jag kommer att ha koll på köksträdgården, medan Peter ska ta fullt ansvar för dammen. Sen ska det bli jätteroligt att odla i uterummet/växthuset. Vi får se om jag redan när vi bygger uterummet kan lägga ner ett rör så att en vindruva kan gå ut med sina rötter igenom det.

Klicka på bilden så ser du lite bättre!

/Carin

1 kommentar:

  1. Håller alla tummar jag har för att ert bygge ska gå bra och att ni ska slippa strul. Själv håller vi just nu på att (själva) bygga om ett gammalt LB-hus. Från en våning till två.

    SvaraRadera