fredag 23 oktober 2009

Från idé till planlöst virrvarr!

När vi såg tomten för första gången så tog det ungefär lika lång tid för oss att bestämma oss som det gjorde för bandariljärerna när de fick syn på tjuren Ferdinand och skrek ”honom ska vi ha”!
Den öppna planlösning gick ännu fortare! Vi diskuterade det aldrig vad jag kommer ihåg. Det bara var klart som korvspad att det skulle vara så!

Men genomförandet... suck genomförandet till godkänt bygglov gick som sirap, kall sirap, myycket kall sirap!
OBS! Detta är bara ett axplock av resan till avropet!

Vi flyttade köket till matsalen och lite.. mycket till!
Utkast 1 ville vi inte lämna ifrån oss på fredagen men säljaren sa att han ville ha det, han ville att vi skulle komplettera med våra ändringar efter helgen (så det gjorde vi med utkast 2).
Utkast 2 skickades sent, mycket sent på söndagen.


6 veckor senare efter mycket ringande och undrande varför inget hände så blev det äntligen möte med säljaren! Där plockades vårt 1:a utkast fram. Det som vi inte ville lämna ifrån oss. Det var ju utkast 2 som gällde!! 6 veckor borta! Så mötet resulterade i att vi gav honom kopior som han skickade ner! 6 veckor... som en avlöning... bara borta!



Hela vårt förslag gick inte igenom, bl.a. kunde vi inte placera badrummet där vi ville. Så vi får inget framtida allrum ut till balkongen, om vi inte tar vårt sovrum förståss! Vi skickade tillbaka en ny skiss gjord på senaste ritningen från LB-Hus med 42 kommentarer.




Lite gick! Vi skickade…. 28 kommentarer! Ska vi inte få till placeringen på toastolen i wc/dusch? Duschkabin bort, duschväggar dit. Nisch i hallen!?
Fönstret i matsalen har "sjunkigt" sedan förra ritningen!? Upp med det! Det var nära att vi fick kapa benen på skänken som ska stå under fönstret!
Inget element på innerväggen i sovrum 1! Elementet bort ur badrummet, det ska vara golvvärme! Klädkammaren större i Sov 1!



Dörren till wc/duschen har nu blivit flyttad!! Nu får fototapeten inte plats! Suck.. varför? Flytta tillbaka dörren! Skjutdörrar till garderob i hallen in i sovrum 2. Duschkabin bort, duschväggar!!!

Vi tröttnade på att skicka fram och tillbaka. Vi bokade tid hos Byggnadsnämnden för att stämma av vad de godkänner och hur det måste vara! Nytt förslag till LB-Hus ”Om vi gör så här så får i bygglov”!

Köksskåpen 70 cm över bankskåpen! Men bilden i katalogen då? Inte standard fönster där!? "Är det vi eller ni som….? Så här kan man inte….!"
Michaels kommentar var betydligt mycket trevligare ”ja men då sätter vi ett 400 fönster istället för std 500. Vi behöver höja skåpen 50 mm för att ha fönstret ska hamna 100 mm över bänkskivan som byggnormen föreskriver” Klart! Bara så där... Michael är en klippa! Synd att Koreanens klonforskning bara var ruffel och båg annars kanske vi hade haft några Michaelar till!




Yes, toastolen på rätt ställe! Meen vad har hänt med duschväggen som sitter mot ytterväggen? Vi har fått en kort vägg ovanför hyllan bakom toastolen!
Allt klart? Neej! Vi har fått en imkanal i badrummet. Ännu mer mailande och telefon!


Imkanalen flyttad in i duschen. OK! Men duschväggen i wc/dusch är inte placerad på ytterväggen och hyllan är inte kortad?




Nuu! Äntligen kort hylla och duschhörnan rätt. Hon som ritade tyckte att vi fått en så bra hylla där... Jag skakade på huvudet och tecknade neej, vill inte ha! Michael som pratade i telefonen sa "De vill inte ha någon hylla", och sen blev vi av med den.

Helv...! Köket är ju 10 cm fel! Passbit... Massor med PASSBITAR i köket! Rena pusslet! Kollar ritningarna! Det har varit fel sedan 23 maj och vi har inte SETT DET!! Nu ooorkar vi inte mer! Åhh vilken underbar hallen vi har fått! 10 cm längre vid köksväggen blir kanon!
Ni som bygger och gör ändringar! Kolla ritningarna, kolla ritn.... kolla ritningarna ÄVEN där man inte har gjort ändringar! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar