lördag 10 oktober 2009

Kunde blivit en tråkig blogg!

I går kväll så hann vi äntligen ikapp med firandet av bygglovet och det beviljade lånet. Allt toppades med att vi skickade in en kopia av det beviljade lånet till LB-Hus och med det så tryckte vi på knappen till att starta bygget. Tyvärr så räckte det inte längre med bara det pappret och kvällen, ja hela helgen höll på att bli mindre kul! 1 dags miss hade inneburit att inflyttningen måst flyttas fram 6 – 7 veckor eftersom det är en semester emellan. Förseningen hade då blivit, med den tidigare förseningen, 5 - 6 månader! Det hade inte varit så kul att missa så mycket tid för ordningsställande av allt runt huset. Det blir ändå mindre kul när man börjar räkna på alla kostnader som man skulle ha betalt på det gamla huset istället för på nya! Då hade vi tappade all motivation igen och då kunde vi lika bra flytta in till julen 2010! Men som tur är så finns skanner och klockan 16.19 på fredagen så mailade vi in det begärda ”Begäran-pappret”!

Maten var mycket god! Paté på pilgrimsmusslor med forellrom till förrätt. Ugnsbakad torskrygg med tomat- och avokadosallad med citronvinegrette över. Drycken till var en Moet som vi sparat för ett speciellt tillfälle. Till efterrätt blev det några kulor Lidls chokladglass med en kula apelsinglass och en kula vaniljglas och hallon ovanpå (någon tog fler kulor men jag säger inte vem men det var inte jag). Varsitt glas sherry fick vi till. Några praliner slank också ner.
Nu på morgonen serverades det kokt ägg, te och som omväxling en fruktsallad gjord på enbart färsk frukt. Hallon, gul och grön kiwi, ananas och melon som toppats med lite syrlig yoghurt. Naturligtvis serverades frukosten på sängen men det gör det ju alltid!


Nu med städad sovrumsbild!

Idag ska vi riva min damm. Vi ska försöka få till en labyrint eller något åt det hållet. Jag gissar på att det är en barnfamilj som flyttar in efter mig så det kan väl vara kul med något som man kan springa runt i och gömma sig i. Som byggherre är det ju helt ok att testa utan småttingar som förkläden! Tänk att i början stod folk och trängdes utanför staketet, ibland även innanför, för att titta när vattnet porlade. Nu står de där och förfasas över förfallet! Alltså inte en dag för sent att göra något åt den! Nedan några bilder från den svunna storhetstiden. Välansad och prydlig!


Bild från en gången i tid när traktens ungdomar samlades vid dammen för lite socialt umgänge!


Även ett populärt ställe för att förkovra sig i den mindre världen. Här letas det med största sannolikhet efter Jesus läromästare, Skräddaren. Skräddaren som verkligen lever sitt liv ytligt och med största möjliga spänning!


Ungdomarna intresse avtog med tiden för dammen. Gatan med cykel, innebandyklubba eller häst blev med tiden en större lockelse! P

1 kommentar:

  1. Hej Carin & Peter!! Att ett litet papper kan ställa till det så.. hoppas att det löser sig! Kram och ha en mysig kväll /Ewa

    SvaraRadera