söndag 25 oktober 2009

Queen

Igår firade vi och en familj till (M och Br) en som fyllde 50 år i våras (P och hans fru Bi). Vi samlades hos oss redan klockan 16, eftersom nästa punkt på programmet var att vi skulle se en Killer Queen-konsert vid halv åtta.



Dukning



De här fina rosorna fick jag av Peter!

Jag gjorde förrätt (blomkålssoppa med örtbröd) och varmrätt (ungsbakad torsk, avokadosallad med citronvinegrette, pressad potatis och citronsås). Br gjorde efterrätten som bestod av mandelflarn, chokladmousse och citrussallad. M hade valt vinerna och till förrätten blev det en sherry, till varmrätten ett vitt vin från Loire (underbart gott) och till desserten blev det lite olika alternativ att välja på.



Entrérätt


Sedan gick vi in till stan, till Konsert & Kongress. Vi skulle se Killer Queen, ett coverband som startade 1993. Bra, och de bästa låtarna kom naturligtvis i slutet. Varmt var det också, man fick sig ett träningspass...
Erik (sonen 18) är ett stort fan av Queen, men sa att han inte ville gå, dels för att det inte var riktiga Queen (vilket han naturligvis har en poäng i) men också för att om man går på konsert så ska man stå längst fram och hoppa och skrika. Den här lokalen är ju inte riktigt uppbyggd på det sättet. Men jag sjöng, skrek och hoppade lite ändå (på uppmaning). Så det var ju lika bra att han inte var med för det hade väl varit ytterst pinsamt att se mamma bete sig så! Medelåldern var väl i vår ålder ungefär, men faktiskt en del yngre också.

Därefter gick vi och tog en öl på en pub och sen blev vi plötsligt lite hungriga, vi hade ju startat rätt så tidigt, så innan vi gick hem så blev det en kokt med bröd på torget.


Sen väntade sängen och eftersom det nu har gått över till vintertid så var det ju skönt att se fram emot en riktig sovmorgon. Och så vaknar man kl. 5... och är jättepigg! Suck. Jag får väl sova i bilen när Peter kör upp till Stockholm senare idag, men först tänkte vi hinna med ett besökt på Ulfåsa möbler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar