tisdag 6 oktober 2009

Lutande tornen i ... Bologna!

Vi var i Bologna för något år sedan. Där åt vi mycket god mat till helt andra priser än i t ex Florens. Tänk att beställa in god mat och en flaska gott vin (40:-!!) och så kostar det totalt ca 337:-! Nu är ju Bologna känt som Italiens matmecca men glöm deras praliner! 20 spänn styck och långt ifrån Pralinhusets kvalité! Så blir det inte Bologna nästa gång så får det bli för något annat än för maten.





Goda praliner på Gotland!








Dyra praliner!!








En "söt sak"!

Bologna har ju också kanske världens äldsta universitet, mycke vackra byggnader, flera mil av arkader att promenera i och massor med förmögna lutande torn. Inte konstigt att en stor tillverkare av geoteknisk utrustning, Pagani, ligger granne med staden!

Själva ska vi markundersöka för huset så fort vi har köpt tomten men det blir med en Geotechborrvagn (tillverkas i Göteborg). Det vore lite pinsamt om huset satte sig när man själv är i branschen. Det skulle nog bli ett snabbt slut efter 33 år.

Vi ska samtidigt försöka att borra ner ett rör till vattenförande lager i ”amfi-uteplatsen” som dränering annars får vi ansluta till husets dräneringen. Blir det stopp i den så får vi pool! Amfin kommer att ligga nersänkt ca 40 cm under marken runt om och vi har enligt grannarna mycket vatten! Så här ”struligt” väder som på sista tiden, monsunregnen och kraftig snösmältning från de stora bergen i norr, har det inte varit sedan förrförra sekelskiftet enligt de som kommer ihåg. Själv kommer jag ihåg vad jag åt till frukost… oftast! P



Amfiteatern i Malaga -07

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar