torsdag 1 april 2010

Nya planer för uterummet

Idag hade jag halvdag på jobbet, jätteskönt efter en intensiv vecka. Peter som är sin egen jobbar fortfarande...

Idag hade han ett möte med snickaren N om vårt kommande uterum. Vi vill ju ha det frostfritt på vintern så vi har funderat mycket på hur man ska göra med värmen. Vi hade planer på att gjuta ner rör och cirkulera varmluften i grunden, men N tyckte att det var slöseri med både pengar och energi. Han föreslog att vi ska ställa uterummet på plintar och ta värme från huset. Dvs. göra ett hålet rakt igenom fasaden (fråga mig inte hur det ska konstrueras) och att det sedan kopplas någon slags fläkt så att varm torr luft går ut i rummet. Dessutom tyckte han att vi ska ha elslingor i golvet som kan användas vid behov.

Nästa problem är hur uterummet ska fästas i ytterväggen och här föreslog han att det ska byggas in i fasaden på något sätt. Allt är inte helt klart ännu men nu har diskussionerna börjat i alla fall. Vi kommer inte att få börja med uterummet förrän efter att vi tillträtt huset.


Uterummet är tänkt att sitta på gaveln utanför vardagsrummet (till höger på bilden).



/Carin

2 kommentarer:

  1. Ja men det är ju så, man kan ju inte göra tillval på allting. De andra kranarna fick bli standard istället. GLAD PÅSK :)! kram annelie

    SvaraRadera
  2. Spännande projekt!

    Tack för besöket och hälsningen hos mig:)

    Glad påsk!

    Rebecca

    SvaraRadera