fredag 9 april 2010

Händelserik dag med huset

Möte med målaren
Som Peter skrev igår var mitt tåg så försenat till Linköping att jag beslöt att stanna kvar i Stockholm över natt. Därför blev det också så att jag följde med Peter på den tid han hade bokat med målaren i huset. Alltid kul att komma in i huset. Man har bilderna av hur det ser ut på näthinnan, men det är ändå skillnad att se det i verkligheten. Vi gick igenom alla rum och tapeter. Det var nog lite tur att jag var med för jag hade varit lite otydlig i beställningen när det gäller tapetseringen i trapphuset och nu kunde vi klara ut det på plats.

Sen upptäckte vi att LB-hus har ändrat standard på sin Microlite från att använda den ”vanliga skrovliga glasfibervarianten” till en helt slät, vilket såg jättesnyggt ut. De sätter upp den i fönstersmygarna och målar vitt på. Målaren frågade också hur vi vill göra med väggpartiet mellan glaspartierna. Ville vi ha tapet eller målat? Det här hade vi inte alls tänkt på tidigare, men vi bestämde snabbt att vi ville ha målat vitt. Då löste vi också ett annat problem som vi retat oss på. Det sitter nämligen strömbrytare i dessa partier och eftersom vi ska ha en accentfärg i rött på just den väggen han visade på, blir det mycket snyggare med vit bakgrund för strömbrytarna.


Mellanpartierna kommer bli vita



Detalj på målad Microlite i Fredriks rum

Vi upptäckte också att vi hade beställt fototapeten lite för smal så jag slängde mig på telefonen när jag kom till jobbet och till vår lycka hade vår beställning ännu inte gått i tryck, så nu ska vi bredda den några cm.

Lite bilder från huset

Peter inspekterar fläkten.



Vy från matdelen



Vy från vardagsrummet mot hallen till vänster och matdelen till höger.


Detalj på "elstolpe" i köket.


Vy på övre plan från Fredriks rum till vårt sovrum

Nordiska trädgårdar på Stockholmsmässan
Uterum
Medan jag började jobba for Peter vidare till Nordiska trädgårdar på Stockholsmässan för att kolla in lite sten och växthus. Om vi börjar med växthuset så har Classicum kommit med en hel del nya modeller. Vi var ju på utställningen i Upplands Väsby under påskhelgen och tittade, kände och klämde på de olika husen. Vi kom efter ett tag fram till att det är Serralux vägg som vi ska ha, men tyckte att utställningsexemplaret verkade väl skramligt. Nu visade det sig på mässan att Serralux har en ny mycket ”bastantare” konstruktion än den vi kollade på. Så i dagarna håller de på att river en del på utställningen i Väsby och sätter upp de nya. Classicum ska återkomma med en offert, vi har ännu inte valt färg och så glömde vi att beställa K-glas (3,6 i U-värde), det ska isolera lite bättre.

Serralux vägg från Classicum
Sten
Sen gick Peter vidare till montern för Flisby. De hade inte så mycket att visa på plats, men representanten i montern var mycket pratglad och pratade om hela bakgrunden till hur han fått fram Castle wall, som består av en skiva granit med en betonggjutning bakom.

Han hade funnit att ett slott i Stockholm som har sten utvändigt på fasaden, inte bestod av homogen sten utan av en skiva med betong innanför. Han försökte få svenska företag att tillverka något liknande men ingen var intresserad. Han åkte till Kina och hittade ett företag i en by, efter en vecka hade man utvecklat produkten som man nu säljer här i Sverige.



Castle wall som vi tänkte ha som mur, verkar vara för ljus till vårt hus men Flisbyrepresentanten berättade att man kan impregnera den, då får den samma utseende som en våt sten. Man kan också färgsätta enkelt (?) med sprayfärg(!). (Han sa att det var enkelt.) Vi ska ta en utflykt till Jönköping för att beställa. Vi får väl åka lite senare i maj.

Vi har också gjort vår slutbeställning på Friggeboden. Det visade sig att vi måste ta frakten från dem eftersom de inte vill lasta på släpvagn utan det måste vara en sidolastad lastbil som hämtar, och det har vi ju inte tillgång till…

Målaren ringde senare och sa att han verkar ha fått fel tapetlista, så vi ska skicka den riktiga till LB-hus igen.
/Carin

2 kommentarer:

  1. Det händer mycket på olika håll nu. Många beslut. Är ni nöjda med LB-hus i sin helhet? Att jag frågar är att vi har vänner som ska bygga nytt och funderar på olika tillverkare.
    Kram
    VIlma

    SvaraRadera
  2. Ja vi är ännu så länge nöjda på det hela taget. Vi tycker konstruktionen med p-märkningen är mycket bra, likaså standarden på utrustningen. Be din kompis att skriva till vår adress salstatosee@hotmail.com så kan vi svara lite mer utförligt. Vi tipsar gärna i detalj på vad de ska tänka på. Må så gott.
    /Carin

    SvaraRadera