söndag 11 april 2010

En just häck är aldrig fel!

I fredags ringde LB-Hus. Om vad vet vi inte ännu. P på LB-Hus
hamnade hos mobilsvaret så på måndag får vi reda på vad samtalet handlar om. Vi hoppas att det är om markplaneringen så vi kan sätta en bock till på vår långa lista över avklarade ”projekt”. Fast det blev ju inte så avklarat som vi hade tänkt oss. Nu får vi ”kärra” 10 m3 sättsand upp till trädgårdslandet. Det var ju tänkt att den skulle läggas där direkt med lastbilen när det var tjäle. Nu tar sig ingen lastbil dit längre. Brunnens övre ring har också fått ett par bitar bortslagna som vi måste laga. En hög med lera har vi också ”fått”. Den blev kvar efter schaktningen av nedsänkta uteplatsen. Hoppas att vi kan använda den som fuktighetsbevarande någonstans. 15 kvm gräsmatta finns det kvar där det skulle ha tagits bort. Ska försöka hyvla av den med en minigrävare och lägga den på ett rättare ställe. Bara det här är väl 1 veckas extra jobb!

Imorse bad Carin mig att ge henne en av trädgårdstidningarna som hon hade somnat i mitten på 2 gånger. Är tidningen så tråkig så man har somnat 2 gånger till den så är det nog dags att ge upp den eller så får man göra som jag, läsa bakifrån!
Mitt på dagen idag hade Carin generalrepetition på visning av sin lägenhet. Ett par som inte kunde komma nästa helg fick audiens denna helg istället. Morgonen gick bra och allt var helt normalt. Carin plockade i vardagsrummet och kom infarande och störde mig i sovrummet stup i kvarten. Varenda gång hon kom in började hon sortera strumporna på sängen. Efter 4 sekunder stönade hon ”Neej.. jag ska göra en sak i taget.. en sak i taget” så stormade hon ut igen. Det där något typiskt kvinnligt har jag hört och helt normalt.
Efter visningen så kände vi inte för att laga mat så det blev en promenad i solskenet in till Santinis. Jag tjatade, Carin kände inte för det eftersom vi var där igår också. Man kan inte få för mycket av den Italienska maten och vinet! Igår var det så mycket folk så vi fick gå en extra sväng och titta in till Village och köpa lite praliner på Karamello innan vi gick tillbaka och fick plats. På Santinis hittade vi en nyhet, massor med kids! Sådana där häftiga på 6 månader som sitter och är helgoa och sådanadär strax över 1 som spankulerar runt och är såå söta. Skulle de inte bubbla och spotta mat runt omkring sig, riva ner och klättra på allt?
Efter Santinis idag gick vi till Tropikhuset och fikade. Jag tog en Latte på Santinis också men man kan inte få för mycket av det goda. Det blev inköp av några "prallisar" idag också. Carin nöjde sig med te idag och lite nallande av min latte.
Carin tyckte vi skulle vara glada som har en platt tomt. Carin vet ju att jag gillar kurvor så lite nivåskillnader hade ju inte gjort något. Så här hög mur får vi ha för Kommunen! Det blir nog till att söka bygglov för lite högre senare.

Fantastiskt väder och en promenad till NaturCentrum i Trädgårdsföreningen i Linköping där vi beskådade Carins häck. En just häck är ju aldrig fel. Nu finns det äntligen gott om dem att titta på igen. Snön dolde ju de mesta. Där stod också ”vårt” uterum som vi beställde i fredags på Nordiska Trädgårdar, Classicums Serralux. Visserligen den gamla rangliga modellen men det är konstigt att vi inte har reagerat tidigare på att det står där!
Efter det gick vi en krokig väg hem till blivande svärföräldrarna och fikade med underbart goda bullar.. och ännu mer ljuva former! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar