lördag 3 april 2010

På visning av uterum hos Classicum

Idag har jag skottat snö. Första och enda gången i vinter. Vi håller ju på att förbereda oss för visningarna och idag har vi hållit på hos Peter. När all snö från taket rasade ner på altantaket, och det vek sig, så skottade Peter och sönerna bort snön från altanen i en stor snöhög på tomten. Den har jag försökt att minska genom att skotta ut den över hela tomten så att den ska smälta bort lite snabbare.
Annars har vi varit och tittat på uterum/växthus på Classicum. De har en utställning i Upplands Väsby. Vi tittade runt på lite olika modeller, det var skönt i solen.

Det här heter Paradiso.

Det här heter Orangeriet och det är den konstruktionen vi föll för men det ska vara fastsatt i väggen med "pulpettak", men det visade sig att djupet kan endast bli 3060 för denna modell och det tycker vi blir för litet.

Det här heter Helios Orangeri.


Vi ska inte ha just detta hus men vi tittade ändå på hur de satt fast det i väggen. Tröskeln är rätt så hög (oavsett modell), den får vi se till gömma så att golvet inne i huset och altanen utanför huset blir i samma nivå som övre delen på tröskeln. Vi har kontaktat Classicum för en offert. Vi fick reda på att de nu har ca 8 veckors leveranstid, så vi har inte så god tid på oss att beställa, om vi ska kunna börja montera det efter den 1 juli.
Frågan är vad vi ska ha för färg? Vi kan välja på t.ex. Ral 6003 rubinröd, 3011 faluröd, 5005 signalblå, 6002 grön, 6009 engelsk grön 7016 antrazitgrå, 9005 svart och 9010 vit. Vi funderar nog mest på svart eller mörkt grå.
/Carin

1 kommentar:

  1. Hej Carin,
    Kul att du kikade förbi vår blogg häromdagen och lämnade ett avtryck! Har precis klickat mig igenom några sidor här hos er, och det ska bli roligt att följa slutet på er resa mot nya huset - det ser ut att bli jättefint!

    SvaraRadera