tisdag 6 april 2010

Mur och plattor och lunchpromenad

Förutom att jobba med förberedelserna inför våra visningar i helgen har vi kollat en del på trädgården och då på hur entrén ska se ut. Vi har en grovplanering som man kan kolla på här.

Vi har tänkt ha en mur ungefär där balkongen går ut. Den får enligt Byggnadsnämnden i Sollentuna vara högst 20 cm (och de verkar vara jättenoga med det). Vi har kollat i Flisbys katalog och fastnat för en mur i granit.


Det blir bara en rad på höjden vilket blir ungefär 20 cm.

Framför muren ska vi ha parkeringsplats och där kommer det att bli sättsand i alla fall de första två åren. Det bör nämligen gå två år innan man gör underlaget för en parkering så att marken hinner sätta sig ordentligt. Vi har dock tänkt ha två ”gångar” i gatsten, en åt det håll man går till pendeln och en annan åt det hållet man går till Stinsens köpcentrum. Under balkongen tänkte vi ha plattor av något slag och har fastnat för dessa från Flisby. Men vi vill ha dem i större storlek och även rektangulära, så det blir ett lite mer varierat utseende. (Ser snyggare ut i katalogen än på bilden på hemsidan).



Här syns de vi vill ha lite bättre.

Det är ju också vår entré så där är det ju viktigt att ha plattor för att kunna sopa bort grus så man inte får in allt i hallen. Företaget ligger i Jönköping och frågan är om vi inte ska ta en tur dit så man kan de dem i verkligheten innan vi slår till? Vi tänkte ta samma plattor till den nedsänkta uteplatsen. Vi har funderat en hel del på hur vi ska dränera där, men det verkar glädjande nog som att husets dränering tar hand om den också.



Runt huset kommer vi ha kullersten och grus eller sättsand. Dräneringen går ut från huset ca 40 cm så där kan man ju inte plantera något.

Idag var det ett underbart väder vid lunchtid, så jag tog en promenad ut på Skeppsholmen och Stockholm visade sig verkligen från sin bästa sida i solskenet. Jag gick längs kajkanten


runt hela holmen och såg ut över Söder,



Djurgården (Vasamuséet)



och Strandvägen. Nu är det faktiskt vår!
/Carin

2 kommentarer:

  1. Hej hjärtat,
    Va fint du hade det i stan idag! Läggningen på kullerstenenbilden såg väl toppen ut! Plattorna såg däremot konstiga ut. De har väl inte bytt modeller? Puuuuuuuss

    SvaraRadera
  2. Härligt att planera ute. För oss blir nog inte utsidan innan nästa år. Gillade idén med kullersten.

    SvaraRadera