onsdag 24 februari 2010

Vår tomt är ett svart hål!

Nu håller vi på och letar efter 70 m3, 105 ton, ballast!
I vänstra högen har vi kraftig, styv lera! Inget man blir direkt upphetsad av! Har vi tur så har vår tomt slukat den högen snart! Högen till höger tror vi är sättsand men vi är inte riktigt säkra ännu. LB-Hus har inte svarat oss ännu! Det verkar som om tomten har slukat 70 m3 ballast men vi är inte säkra! Har vi köpt ett svart hål eller är det miljöförstöringen som är inne och tar tillbaka det vi tagit från naturen!
Ger mig katten på att månen har ett finger med i spelet! Hur var det nu.. månen lämnar oss med någon centimeter per år eller var det på hundra år! Den som lever får se! Det kan vara så enkelt att antingen ligger ballasten runt vårt hus eller så är det det som är grannens skaftväg! Vi får se när den ansvarige hör av sig på en lekmans skrik i sandlådan!
Vi har fått en balkong på tomten! Påminner starkt om en flytbrygga iofs men det har vi inte beställt vad vi kan minnas! Långt till vattnet är det också!
Idag har vi tagit bort en lila fondvägg. Väggen har under resans gång blivit hemvisst för ett gäng gråvita samhällsviktiga länkar. En familjefredsbevarande multimediacentral (tv och dator), ett proppskåp och en GVF (GolvVärmeFördelare), ett mästerverk i sig med ett virrvarr av slangar, ventiler och vatten! Vi tyckte synd om Salvador! Vi vill ju inte konkurera med hans mästerverk och komma dragandes med vår stilrena kubistiska installation i flamsigt modelila och distinkt, intetsägande gråvitt! Vi tar bort den modelila färgen och gör den helt.. Nej inte intesägande.. Diskret heter det!
Jäv..r vad vi handlar! Och fakturorna skriver vi bara under och skickar vidare. Vi är uppe i en diskho och inte mindre än 2 duschset! Nu kom också underlaget för grovplaneringen på 163.000:-. En salig blandning av packat grus och bortschaktad, vår kära, matjord. Den summan kräver en djupdykning innan det blir tumavtryck på den! P

2 kommentarer:

  1. De där räkningarna är mindre roliga, vi väntar på de sista nu....Kan de inte bara glömma och ta betalt?

    SvaraRadera
  2. Jo, det vore ju enklast... Det gäller att nagelfara dem också så att man kan upptäcka om de räknat fel. Det dumma är att man alltid måste be om spec på varje klumpsumma, kunde vara gjort från början tycker jag.
    /Carin

    SvaraRadera