lördag 20 februari 2010

Spottar till spottpriser!

Vi har fått lite frågor på... Jag vet inte om priser på monterade spottar skiljer mycket mellan olika husleverantörer. Det är ju elleverantörerna som lämnar priserna till iaf LB-Hus. De priser vi fått från LB-Hus är; 1:a spott 2.020:- inklusive dimmer som klarar 6 stycken spottar, tillkommande spottar därefter 1.150:- styck. Vill man ha fler spottar än 6 stycken på samma slinga så måste man byta till en starkare dimmer. Priset blir då för 1:a spotten 2.520:- och därefter 1.150:- styck. Då ingår spott med 50 watt halogenlampa, skyddskåpa, eldragning, dimmer och montering. Nu har LB-Hus bra grejer rätt igenom i hela huset, inte det flashigaste men bra. Undantaget var väl den spott som de hade offererat till köket, vi har döpt den till ET 250 - 320:- beroende på köpställe, som tyvärr inte föll oss i smaken.
Hide a Lite har inga IP44 eller IP21 som är riktbara till bad och dusch så el P föreslog märket Luminance genomgående istället, längst ner.
Man hinner ju kolla runt lite på olika alternativ. Av IP44, som vi sedan inte behövde visade det sig, finns det inte så många av. Nordlux har ett antal, bl a en som heter Recess som jag hade fastnat för, den överst. På webben kostar den mellan 350 - 400:- för 3 stycken med vanlig 50 watts halogen, vit repektive stål. Jag har sprungit mycket på Bauhaus sista veckorna och där säljs de för 249:-, 3 stycken just nu! 83:- styck! Skyddspotta 130:- och dimmer mellan 800 - 1.600:- beroende på modell. Tanken var att köpa de och byta ut ljuskällan (lampan) mot en LED men det är dyrt och tråkigt ljus. Halogenlamporna håller väl något år, mycket längre om vi dimmar dem, och vi hoppas att det finns mer LED-lampor att välja på då och till helt andra priser. Vi har tagit till i överkant på antalet, tror vi, beror iofs vem man frågar! Vi får lite lättare att välja ljuskälla nästa gång inbillar jag mig! I början pratade vi om att ha liten lampa med rörelsedetektor som tändes när man gick på toaletten mitt i natten. Vi skippade det när vi insåg att vår balkongdörr troligen kommer att släppa in tillräckligt med ljus från gatlamporna utanför. Nu när jag har letat runt efter spottar och LED-lampor så hittade jag små LED-lampor på JULA med inbyggd detektor. 2 modeller, 69 respektive 99:-, med inbyggt batteri såg det ut som! Lätta att gömma under en byrå t ex!
Det är mycket man inte känner till när man börjar kolla på hus. Allt går inte att ha koll på heller trots att det är nyckelfärdigt. Det är mycket att ta ställning till och en hel del kontakter man ska skötta och någonstans måste man dra gränsen. P
P.S Carin är chockad över min saklighet.. jag med! Det är 14 minus.. ute, det viner rejält runt knutarna och snön yr till drivor! Vi får snart öppna fönstret i sovrummet, 14 ljus, 2 datorer och 2 hjärnor som går på högvarv ger mycket värme! Så.. lite "urspårning" från sakligheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar