måndag 15 februari 2010

Sicket ljushuvud!

Jag kan ju inte påstå att det blev någon aha-upplevelse med den praktiska lamptesten! Gladast blev jag nog över att jag ju hade en armatur i Nicklas rum att sätta lamporna i! Nicklas fick sig en chock när han kom hem från jobbet klockan 1 på natten och tände lyset! Sista halvåret har han bara haft 2 hela lampor och nu lös 5 som en soluppgång mot honom! Carin berättade ju i sin blogg från Riga om när hon såg mina ådror. Hon glömde skriva att hon gav till ett litet förtjust Ohh när hon såg ådrorna, inte lamporna! Hon gillar hemska saker hon! Om Norén får problem med någon pjäs kan han ju rigga upp lite 1,8 watts LED-lampor så blir den ju hemsk också. Jag har ingen järnkoll på Norén.. han kanske redan kör med LED! På biografernas toaletter funkar de aif inte, blir ju lite motsatt effekt! Tar fram det som de ska ta bort!
Tyvärr så justerar kameran till färgerna och ljuset lite. 35 watts halogenen är något starkare i verkligheten när man ser dem bredvid varandra. Annars så blir det ganska trist med alla de andra. Jag ska försöka få tag på en 3 watts LED-lampa som inte kostar 259:- för att se hur det ljuset blir. Jag var inne på Bauhaus idag igen. Det kom in en kille som skulle köpa spottar hem till elektrikern. Vilken sort frågade tjejen. Ingen aning sa han. Stackars sate tänkte jag! Hur många behöver jag frågade han. En per kvadrat sa tjejen. VA sa killen! 70 stycken! Bara skyddspottorna som han skulle ha bakom spottarna skulle kosta 10.000:-! Jag gick och letade efter en ny snöskyffel istället! De var slut här också.. 6:e butiken! Att fruset vatten kan slita så jävligt på skyfflarna! Det kanske är snöslungorna som har gett upp! Fick köpa en vanlig "cementskyffel" istället som jag skottat bort 7 m3 med på taket!

Pilen på det vita arket pekar på den lampa som lyser!
Överst, 35 watt halogen. Därefter
Lågenergi 9 watt (79:-).
Lågenergi 7 watt (179:-).
LED 2 watt (209:-).
LED 1,8 watt (79:-).
Lampan är 60 cm över papperet. P

3 kommentarer:

  1. Hrmm... Jag är fortfarande i Tallin men snart i Riga... Puss

    SvaraRadera
  2. 68 igår! Stavade fel på pusspuss! Puuuuuss

    SvaraRadera
  3. Va fan... Mitt förra lååånga meddelande försvann ut i cyberspace! Kort resumé! Tallin? Vad gör.. ? Älskar dig iaf! Du brukar ha koll på var...! Här är jag! Inget svar.. Michael vill att vi bekräftar att vi överens med snickarna om att flytta takluckan OCH att ta bort trumman i badrummet!? Puuuuuuuuuss (nu rättstavat)!

    SvaraRadera