onsdag 3 februari 2010

Smält snö i kaffet!

Takstolarna har ju varit uppe sedan i slutet av förra veckan så innan Feng Shuin försvinner totalt ur huset var det dags för taklagslunch. En kasse Panenggryta, några öl och lite semlor till eftermiddagskaffet blev dagens enkla mål. Kaffet blev det lite si och så med, vattnet var slut i boden. Det blir nog smält snö till nästa fikapaus!
När vi ändå är inne på vatten så blir det lite bilning i betonggolvet i wc/dusch. Vattnet dit hamnade 7 cm fel så det blir till att justera lite! Väggen mellan arbetsrummet och wc/dusch behövde inte bli tjockare än den redan är. Ventilationsröret får plats som det är! En av "The Snickers" flyttar vindstrappan. Som den sitter på ritningen så har man där det är som lägst bara 10 cm fritt mellan vindstrappans ram och taket. Nu monteras den i den övre hallen och där ska det kunna bli nästan 1 meter till taket. Det innebär att man borde kunna få in något mer än en juljusstake.. liggande alltså, nu när det blir såå högt!
Plåtissarna är inte riktigt klara än men man kan se några av de krokar de har hunnit med. Några blockskarvar har också fått sina täckbrädor.

En närbild av installationen "krokiga krokar kröner kanten"! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar