fredag 5 februari 2010

Hemma hos reportaget fortsätter uppåt!

Nu har vi fått lås och handtag på vår Bordörr, Linjalen!
Att komma in har ju förenklats betydligt. Att springa runt med en polygrip i fickan för att kunna öppna dörren är ju ingen höjdare. Mycket lättare nu! Städat och fint var det inne. Grovt slipade betonggolv, väldigt modernt än så länge!


Vi går in genom hallen med det grovslipade betonggolvet. Synar byggtrappan och tycker att trappsteg som lutar 45 grader kan ju vara praktiskt ur städsynpunkt.. allt skräp hamnar ju längst ner! Lite jobbig att gå i, modern i aluminium, bra motion men vi ska nog behålla den vi beställt! Vi tar trappan upp och snett fram till vänster ser vi badrummet med balkongdörren ut på.. byggställningen! Till vänster ser vi ventilationsrören som går i vår trumma till höger om kommoden. De 2 rören är allt som ska gå i trumman och den blir inte alls så stor som på ritningen, kanske bara 2/3-delar! Balkongdörren ska bytas ut till den med etsat glas som vi har beställt. Här inne borde det bli ljust så sminket hamnar där det ska!


Snett fram till höger så har vi Eriks hörnrum med utsikt mot nordväst och ut över altanen med sitt segeldukstak! Ut genom sitt nordliga fönster kan han ha full koll på trädgårdslandet och hararna som sitter där och frossar! Erik är ju jägare så någon harstek kanske det kan bli eller så blir det en morot med hål i!


Tittar vi sedan åt höger så kommer vi till Freddes rum. Nedanför hans fönster, som är riktade nästan rakt mot norr, så ligger uterummet. Får han för sig att smita ut den vägen så lär vi höra det! Härifrån kan han också ha full koll på hur dags solen går upp på midsommar.. eller ha koll på att den aldrig går ner! Kan inte se någon hemlig ledning ännu!


Om vi sedan flyttar våra blickar söderut så kommer vi in i Carins och mitt sovrum. Härifrån så har vi passerat genom den enorma "walk in miniclosetten" på 3 kvadrat! Ut genom balkongdörrren så flödar balkongen fritt fram till det godkända räcket med "ej klättringsbar insida och krysset mellan stolparna"! Tror att krysset är till för att den inte ska kunna vika sig under all snö! Här har vi sol från när vi går upp till när solen försvinner bakom 2 björkar vid 7 på kvällen! Kan ju ruckas lite när det blir sommartid. Det blir nog ett ljust sovrum. P

3 kommentarer: