fredag 2 juli 2010

Första natten i huset

Det här kommer bli vår första natt i huset. Det har varit en intensiv dag. Peters äldsta son Pelle med kompis har målat hela dagen.



Erik och Fredrik har fortsatt på Friggeboden. Nu är taket på plats.

Vi har extremt mycket maskiner på tomten nu;



En mindre skylift för att komma åt att måla övervåningen. Den tyckte Pelle ( som är van att hantera skyliftar) var lite mesig.



Så han ringde en kompis och så kom de över med en större variant.



Sen har Peter åter fått återförenas med sin minigrävare. Den ska få jobba med att gräva grunden för uterummet som ska göras på måndag.



Vi har hunnit med ett flyttlass från Peter också med bl.a. våra sängar och överlevnadskit för en natt, inklusive rödvin och chokladpraliner. (Måste ju fira lite, men vi tar inte alla i kväll…)

Det är bara vi här i natt, vi är helt barnfria, vilket i princip aldrig händer annars. Anledningen: det finns än så länge ingen inkopplad fiber, vilket innebär att varken nätverk eller TV finns. Så de föredrog att vara kvar i gamla huset någon dag till. Men vi har i alla fall ett mobilt bredband så att det går att blogga.

Balkongen
Balkongen är nästan klar. Vi ska bara undvika att luta oss mot räcket, så kommer de och fixar det sista på måndag.















Vi är helnöjda med den, precis så stor och rejäl som vi önskade.



Lite piffad entré har vi också. Notera den tjusiga trappan och ljuslyktorna! ;-)
/Carin

5 kommentarer:

  1. GRATTIS!!
    Hoppas ni kommer att överleva den första natten...ni vet väl att det är ovanligt många spöken i S.-tuna dessa så heta sommarnätter? :)

    Kan knappt fatta att det är klart nu. Har följt er blogg länge och det har varit skoj och följa bygget. Ni har varit fantastiska på att uppdatera med nyttig information och också delat med er av värdefulla tips.
    Tack för "resan" och för att ni valde att blogga...om den.

    SvaraRadera
  2. God morgon! Jag hoppas ni sovit gott i natt, det gjorde vi kan jag säga. Härligt att vara tillbaka på hemmaplan (vi bodde ju här i gammalt hus tidigare). Huset är så härligt förutom byggdammet. Och ute ska vi inte tala om, vi är ju i samma fas som ni så ni fattar:-).

    Idag kommer några få kompisar hit och dricker lite skumpa för att fira!
    Ha det/Anna

    SvaraRadera
  3. Detta måste kännas härligt och trevligt!!! Gratulerar!

    SvaraRadera
  4. Grattis! Kul för er, ni verkar ha en massa på g samtidigt, lycka till!!

    SvaraRadera
  5. Tack för vackra ord och lyckönskningar! Vi går snart in i nästa fas men först ett litet "vaccum" med flytt och letande av fel på huset. Peter

    SvaraRadera