lördag 3 juli 2010

Första dagen. Overklig!

För att kunna få lite mörker i sovrummet har vi kört med ”tre plank och ett lakan”. Funkar ypperligt, fast man får vara lite försiktig så man inte river ner allt. Mörkt blev det och vi sov som stockar i flera timmar. Dörren till balkongen utanför sovrummet har stått på glänt hela natten. Utanför blåser ljumma vindar som får bladverket i grannarnas ståtliga träd, en björk och en alm, att röra sig graciöst.

Vi dukade upp vår första frukost på den nya balkongen. Det var lite som om vi var utomlands på vår första semester tillsammans på Kreta. Det kändes som om vi hade kommit till ett nybyggt hotell som ännu inte var färdigt. Det kändes lite byggarbetsplats över allt! 27 grader varmt, lika varmt som morgonen på Kreta och lika blåsigt men ännu mer fantastiskt. ”Det är helt overkligt” som Carin uttryckte det.

I morse åkte vi och hämtade Fredde i Väsby. Vi började med att inhandla en Pol Roger till kvällens firande. Sedan drog vi till Jysk för att kolla om de hade något bokhylleliknande till Fredde men det var tvärkört. Däremot hittade vi en byrå i högblankt vitt som vi tänkte slå till på varsin. Naturligtvis hade de bara en kvar så det blev bokning av två stycken i Uppsala istället.
Vi drog vidare till IKEA för att kolla Freddes lycka där istället. Lika påvert även där. Efter mycket diskuterande så tänkte Fredde om och ska fundera i lite andra banor. Själva hittade vi både rullgardiner, Lack hylla, en skohylla, en taklampa (till Fredde), möbeltassar (till alla möbler) plastmattor till kökslådorna och naturligtvis... två paket servetter som kan vara bra att ha.

Efter att ha gjort av med en massa pengar så måste man göra lite nytta också. Ett flyttlass hann Fredde och jag med. Senare på kvällen blev det firarmat tillsammans med Pol Rogern och som avslutning några jordgubbar och myycket grädde.
En "nattbild" har det blivit så man kan se några lampor lysa i kvällsmörket. I morgon blir det full fart med målandet när alla dyker upp efter sin lediga dag. P

2 kommentarer:

  1. Haha, jag känner igen mig i mycket av vad du skriver... Vi kör fortfarande, efter dryga 2 månader, med flyttkartonger i fönstren för att få det mörkt. Känslan av overklighet, att huset verkligen är vårt, går över efter ett par veckor när man kommit in i vardagen - men visst är det härligt! Grattis!

    SvaraRadera
  2. Vi gav de nyinköpta rullgardinerna till våra snickare och VIPS så satt de snyggt uppe:).
    Visst blir man trött på Ikea etc...det finns ALDRIG det man ska ha. Förutom servetter och ljus...
    Ha det!

    SvaraRadera