onsdag 5 maj 2010

Utgrävningarna på Salstahöjden

Mosaiken har fått sin slutliga destination. Knappt så man ser färgskiftningarna och att den ligger liite kaxigt upphöjd över sina matta 10x30-kompisar. Kakelmannen har fått till det väldigt tjusigt runt fönstret.

Tur att vi gjorde en ordentlig markundersökning. Det är många kilo parkett på denna m2 golv.

En ensam styvmorsviol blickar ut över de arkelogiskautgrävningarna på Salstahöjden. Hon och några goda vänner är nu flyttade till säkrare marker med fler styvmödrar, vitsippor och en och annan primula.


Här kan man skönja Salstahöjden som burdust höjer sig flera cm över omkringliggande marker. Imorgon kommer grävskopan att plana ut alla spår av höjden som funnits här sedan urminnestider och anlägga ett trädgårdsland.



Under utgrävningarna så hittades denna mycket gamla plastpåse som har tvingats böja sig för trädrotens obarmhärtiga kraft.




Här ser vi tydliga spår av tidig civilisation, tegelbitar. Trädet har bryskt krossat teglet under sig, tryckt ner det i myllan och tagit över dess plats i solen. Imorgon rivs allt detta upp av en gigantisk, monsturös grävmaskin som kommer att utplåna allt i sin väg. Men vi ska vara snälla mot maskar, violer och alla primulor. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar