tisdag 11 maj 2010

Köksträdgården


Igår var Fredrik och Peter vid huset för att förbereda inför leveransen av stenmjöl 0-4, trädgårdsjord och stenkross 16-32.


Först lade de ut fiberduk. Idag har förhoppningsvis stenmjölet och jorden blivit levererad. Stenmjölet ska läggas över fiberduken och sen kommer vi att sätta ut pallkragar. Stenkrossen ska läggas i en stenkista under den nedsänkta uteplatsen och under plintarna vid friggeboden.



I kväll har vi börjat måla pallkragarna som Peter har samlat på under året på företaget. Han har fått ihop 12 stycken. Han köpte svart täcklasyr.



Nu har vi målat alla undersidor och ena sidan på fyra stycken. Vi får väl ta lite varje dag, det är lite ont om plats att ställa ut dem på tork. Vi tänkte stryka allt två gånger.
I morgon ska vi till huset för att välja och mäta ut bänkskivan från Diapol. Vi måste mäta ut spegeln i badrummet också för att kunna beställa den från glasmästeriet.
/Carin

4 kommentarer:

  1. Jag är så avis på er som har kommit så långt... vi har bara ett stort BERG!

    SvaraRadera
  2. Ser ju toppen ut det där, men visst är det svårt med vart man skall hållas med "målerier", eller snarare var saker
    kan torka. Har starka funderingar på att skaffa ett partytält och döpa om till målartält.

    SvaraRadera
  3. Oj vad ni "sjåar" med trädgårdsbestyr. Tänkte också ha pallkragar med grönsaker i. Ni verkar kunna ... vad ska de stå på? På gräsmattan? På marksten eller på nåt annat... Det ser så avancerat ut det ni gör men blir säkert grymt snyggt!

    SvaraRadera
  4. Vi tänker ställa dem på stenmjöl. Under det ligger marktextil. Vi kommer nog att visa lite mer av det sen. Vi hoppas det blir snyggt med grått stenmjöl och svarta pallkragar.
    /Carin

    SvaraRadera