söndag 23 maj 2010

Lite har de väl växt.. liite!


















Carin har däckat rejält. Först blev det cortison mot allergin och sedan blev det ischias. Mot den fick hon Voltaren men de glömde tala om att man ska ta den i samband med maten så nu fick hon magkattar som ett brev på posten och nu motmedicin mot den. Så jag lider med "mitt hjärta" som så gärna vill påta i sin trädgård men som just nu inte orkar lyfta varken spade eller vattenkanna. Jag kan fortfarande få henne att skratta ibland så det känns lite bra. Carin blev så glad nu när hon tittade på bloggens bilder och ser att hennes små telingar njuter av sin nya hemvisst.








Själv åker jag mellan husen och planterar och vattnar för att hålla liv i de små liven. Lite har de väl växt på tre dagar.. iaf "röde orm", rödbladiga ormhasseln högst upp.











Nu i veckan ska granitbänkskivan komma och bli monterad. LB-Hus ska då ha justerat bänkskåpen eftersom Diapols kille inte kunde godkänna monteringen med upptill fyra mm i höjdfel mellan skåpstommarna. Innan nästa stycke så ska jag nämna att kakel/klinker har blivit grymt bra. Allt från kalkelmannens och hans adepts förslag, sättning, fogbredd, fogfärg.. så jäkla bra! Vi ska ju ha infälld spegel i badrummet och mätte upp storleken på den.. om vi slackade lite på måttbandet kunde vi få kryssmätningen att diffa på 1/2 mm. Han ska få berätta, när han sätter mosaiken i köket, hur han kan få det så perfekt i måtten!
MålarBengt har också kommit med toppentips och ideér. Det tråkiga för hans del är att de bl a har varit och "knackat" lite hål i den röda fon.. accenttapeten. Inte varsom helst heller.. i trapphuset där det är fem meter till taket.




När granitskivan kommer ska vi ta en titt till på spottarna i köket. Fel avstånd från köksskåpen och för få monterade tycker vi att det ser ut som. Nu säger de att de inte har monterat alla ännu och vi hoppas att avstånden är en synvilla genom fönstren men att de är vita istället för i borstat stål det är vi iaf "hundra" på. För att ge livet en liten extra kick så håller vi fortfarande på och träter om fakturan från markplaneringen. P
P.S Carin påminner om att anmälan, högst upp, om att vara med om utlottningen till ELKO-systemet närmar sig slutet med stormsteg!

2 kommentarer:

  1. Åh, Carin hoppas att du mår bättre snart! Hann måla massor i Källvik!
    Kram till er!

    SvaraRadera
  2. Det blir nog bättre snart. Jag hörde att ni varit jätteduktiga i helgen!
    /Carin

    SvaraRadera