fredag 14 maj 2010

Sten, häck och avvägning

I morse började vi dagen med att köra bort alla rötter vi lastade igår till återvinningsstationen. Vi kan väl säga att vi inte var ensamma där.



Sen åkte vi en sväng till VE-Sten i Spånga. Peter var där i onsdags och hade kollat ut en argentinsk skiffer som han blivit intresserad av. Den kan ni se ovan.




Vi gjorde också en test på hur väl den funkar med Offerdalen som vi fortfarande vill ha som mur. Hur som helst beställde vi den argentinska skiffern till entré och den nedsänkta uteplatsen. Vi ska hämta den i juli då vi har flyttat in.



Sen körde vi vidare till en företag som Peter jobbar mycket med och lånade en vattentank som vi fyllde med 300 liter, det tog ett tag. Vi har ju inget vatten på tomten och behövde det till våra häckplantor.

Sen bar det äntligen av till tomten igen.



Där bestämde vi hur högt friggeboden ska sitta genom avvägning. Rätt fascinerande att se faktiskt. Peter jobbade sedan på med att fylla upp med mackadam i de grävda hålen så att han kunde sätta ut plintarna.




Medan jag planterade avenbokshäcken. Idag hann jag sätta 20 plantor och jag tror att jag hinner resterande 30-40 i morgon. Nu känns det ordentligt i ryggen efter allt grävande.



Hittade några gullvivor på tomten som jag hoppas kan fröa av sig till nästa år. Planerar för att vara på tomten tidigt i morgon.

Carin

2 kommentarer:

  1. Hej på er!
    Fint väder verkar ni ha haft iaf! Igår i linköping regnade det hela j***a dan!! Men idag har det varit sol,sol,sol!!Snygg pose syrran när du gräver!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Oj, vad här är härligt kreativt o lite kaosartat! Ser finfint ut!
    Lycka till med nybygget!

    Ha det riktigt gott!

    SvaraRadera