måndag 3 maj 2010

Kakel, fog och förändringar

I morse var vi återigen i huset. Denna gång skulle vi bestämma fog till vår mosaik som vi ska ha i wc/dusch.


Vi hade att välja mellan mörkgrå (vänstra hörnet) och antracit (högra hörnet). Vi valde antracit, mosaiken framträdde tydligare då. I alla fall i verkligheten, här ser det nästan tvärtom ut.

Mosaiken byggs upp av en tunnare kakelplatta i botten (de fyrkantiga plattorna) och sedan läggs mosaiken utanpå.



I köket är det nu färdigfogat.




Klart också i arbetsrummet,



och i hallen. Det är samma platta överallt, men olika ljus ger lite olika utseende.



I badrummet är duschhörnan med de svarta 30x60-plattorna satta. Rätt så mörkt på foto ser jag nu. 25x40-plattorna är också satta i nästan hela rummet.



Mot balkongdörren.



I vårt sovrum bredvid badrummet höll två killar på med väggen. Den är tydligen inte rak utan bågnar lite. Antagligen målaren som upptäckte det. De måste nu bryta upp väggen och titta inuti, de tror att en skarv sitter fel. Tur att sånt upptäcks i tid!


På eftermiddagen ringde de från LB-hus igen. De hade fått problem med leveransen av klinker till wc/dusch och klädvården. Där skulle vi egentligen haft 15x15-plattor. LB-hus föreslog nu 10x10 i wc/dusch och 20x20 i klädvården. Jag kände att 10x10 inte var helt OK i wc/dusch utan vi föreslog istället 10x10 i duschen och 20x20 i resten av wc/dusch och det sa de att det skulle fungera. Just nu känner vi oss nöjdare med denna lösning än hur det var bestämt från början.
Vi har också kontaktat Diapol, som vi ska beställa bänkskiva av. Vi ska höra ifrån dem i veckan och hoppas att mätning och beställning blir i nästa vecka. Vi kommer som vi i alla fall tror nu att välja graniten Absolute black. Den ser typ svart ut... Syns bättre på deras hemsida.


Här är ett exempel på hur Absolute Black ser ut när den är på plats.
/Carin

2 kommentarer:

  1. Det blir verkligen jättefint, gillar mosaiken i badrummet skarpt. Tyckte också det såg ut som den kom fram tydligare med andra fogen men ni har ju sett det irl ;-) Kram L

    SvaraRadera
  2. Jo, det såg ut så på fotot faktisk, men det är blixten som gör det lite missvisande. Vi får väl försöka fota med lite mer finess när vi flyttar in.
    /Carin

    SvaraRadera