torsdag 13 maj 2010

Projekt "Spade" och klipp var det här!

Dagens klipp blev det idag när vi körde iväg till Ella Trädgård för att köpa häckplantor, Avenbok. Man kan ju inte bara gå in och köpa det man ska utan man mååste ju gå en sväng också och vad hitta vi väl där, ja vad hitta vi väl där.. Jo vi ska ju ha ett plommonträd, Opal. Ett äppelträd, Aroma.
Så vi tänkte till. Vi köper nu och så får vi ett snyggt och kraftigt som vi rotslår. Så bland Opalträden så står ett 3 meters träd bland alla de andra små. Men ingen prislapp. Det blev jakt efter någon ansvarig för ett pris. Gissa om vi blev förvånade över priset och la beslag på det ståtliga trädet ögonaböj.
Iväg med Aroman och Opalen till kassan. "Va.. vem har gett er det priset" Jag förklarade vem. "Ja hon har ju jobbat här i 16 år, har hon gett er priset 405 kr så får ni självklart köpa det för det priset. Priset på så stora träd ligger på runt 1800 kr". Vilken dag.
Först hann vi med att köpa häckplantorna, Avenboken. Vår otur var att de bara hade 50 stycken hemma och vi behövde en förpackning till med 10 stycken. Så iväg till en ansvarig och fråga om de hade fler men nej, men det kommer in senare. Så bort till plantorna igen och då står en familj där och ställer tillbaka en förpackning för de hade räknat fel och behövde inte så många. Konstig dag.
Så nu var det bara att handla på och fundera på vad som skulle hända nästa gång. Så nu blev det en stamsvartvinbär, Öjebyn, och krusbär, Hinnonmäki.
Dagens stora mål var egentligen att köpa varsin spade. Vi började kolla igår. Vi var helt på det klara med vad vi skulle ha, storlek, ingen plastdel. Så när vi hade varit inne i fem butiker så ledsnade vi. I sjätte butiken gick vi i stort sett in och hämta den första spaden vi såg. Det är plasthandtag på dem, de är fortfarande hela efter nio meters häckgrävande.
Vid lunch idag träffade vi grannarna, J,L, H och H. Vi började med en promenad till Stinsen för lunch. Sedan blev det hopplockning av massor med rötter som vi la på släpvagnen för transport till sopstationen i morgonbitti.
Nu längtar vi till midsommar i Källvik utanför Loftahammar med bl a Carins föräldrar. Lugnt, skönt, gott och myycket trevlig. P

5 kommentarer:

  1. Wow, viken dag! Vilket klipp och vilken tur ni hade med häckplantorna också... Jag hoppas att turen håller i sig vid fortsatta shoppingrundor!

    SvaraRadera
  2. Ja, det var tursamt. Faktiskt turligt med vädret också, vi hade befarat regn under dagen. Nu ska vi ta nya tag inför idag. Mycket att göra.
    /Carin

    SvaraRadera
  3. Härligt att något kan gå åt det hållet också! Skall bli kul att se resultatet av ert kämpande sedan :-)

    SvaraRadera
  4. Hej på er, ibland måste man ha lite tur också! Hoppas ni slapp blåsor i handerna av
    allt grävande!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jadå, vi hade handskar. Men jag känner av det i rygg och ben. Fortsatt grävningen idag. Ska bara till tippen med alla rötter först.
    /Carin

    SvaraRadera