måndag 14 december 2009

Läget..

Idag lämnade Peter in det prov på lera han tog i fredag, vilket ni kan läsa om här. Vi hoppas vi får tillbaka resultatet på tisdag kväll eller på onsdag. De skulle egentligen har påbörjat grävningen idag, men vi vill ta detta sista prov för att eventuellt kunna slippa lägga 500 mm cellplast under grunden. Grunden kommer i vilket fall att förstärkas och vi hoppas att det räcker med det.

"Vår" geotekniker säger att det inte är säkert att det blir bättre grund för att man gräver bort torrskorpan och lägger ner cellplats, det är ju delvis torrskorpan som står för stabiliteten. Peter liknar det med att göra ett hack i en balk och sedan laga den. Men vi får se hur resultatet blir efter det sista provet. I princip har vi inte tappat fart. Om de hade börjat gräva idag utan att vi gjort markundersökningen (som vi gjorde på vårt initiativ) hade KA (kvalitetsansvarig) begärt markundersökning eftersom det är lera och då hade det ändå blivit stopp, och då hade det ju blivit ännu mer bråttom. Det "normala" verkar vara att man inte gör markundersökning innan man börjar gräva. Vi är ju nya i husbyggarbranschen så vi visste ju inte hur gången var. Så för att sammanfatta läget; det står still just nu.

I helgen var vi på stan och handlade några julklappar och igår firade vi min systerdotter Sara som egentligen fyller år idag. Grattis på femtonårsdagen Sara!

Vickan har hållt på och Lussat under hela veckan i skolans regi, hon går ju i nian och det är de som står för Luciatåget på hennes skola. Nu ligger både hon och Erik sjuka i någon förkylning.

Har för övrigt blivit förtjust i Röshults produkter. T.ex. denna eldkorg. Något för framtiden kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar