söndag 20 december 2009

Vi går i väntans tider!

Välkomna alla nya bloggar! Kul att det fylls på med fler bra bloggar. Ni känner nog hur vi utnyttjar er stenhårt, suger era idéerna ur er!
Vår lilla alptopp har jämnats med marken och så har den fått en pressening över sig. Vips så dök det upp en ny hög i andra änden av husgrunden med lite grövre makadam.

Igår så handlade vi lite julklappar innan vi blev skjutsade till södra sidan av stan. Vi var bortbjudna till vännerna i Enskede. Vi hade tur att få skjuts dit av ena sonen. Tur och tur! Har man skjutsat runt grabbarna i 11 år mellan fotbolls- och innebandyevenemang så skulle de bara våga säga nej de närmsta 100 åren! Vi var lite tidiga så vi tog en rundtur i ett vackert område med egnahemshus. Mycket snö och mycket pyntat inför julen! Hos P och K blev vi bjudna på mumma som ingen av oss hade druckit förut. Hemblandat, Madeira med krossade kardemummakärnor, porter, julöl… mycket gott och lite ”mattigt”! Ska vi också göra. Kvällens meny var sill, ungskokt rödtunga i folieknyte med oliver och kapris. Till efterrätt fick vi saffranspannkaka. Tänk att inte ha ätit saffranspannkaka på 50 år och så åt man det för andra gången på ett halvår. Första gången i år var när vi var i Visby i somras under den beryktade Stockholmsveckan. Till sillen serverades det julöl och snaps. Till rödtungan fick vi ett Alsacevin. Ett par till, H och E med ”bortbytingen” C, var också inbjudna. Vinkännaren H i andra paret fick glänsa med att efter en provsmakning av vinet berätta vad det var och det blev ”alla rätt”! Själv hade jag klarat av rött eller vitt. Iaf om jag hade fått titta! Kvällen fortsatte i ett ”kul- och nostalgitema”. Spotify, dator, ”tv-kanon” på väggen och en filmduk så rullade Björn Gustavsson, Hipp Hipp, Queen, Idol varvat med en salig blandning av melodifestivalvideor under kvällen.
När det var dags för hemgång så var det bara att ringa privattaxin så blev vi hämtade. Jaja inte trodde ni att… 9 spotar med dimmer. Terracottaklinker på golvet, ett färgmatchat kakel och ett maffigt bubbelbad för 2 vuxna eller för 7 barn. Häftigt!
Hemma vid midnatt och i morse var det dags att hämta tidningen. 20 cm snö till! Nu har vår nya hög också blivit en ”alptopp”! OBS! Ingen skidlift finns om du åker dit!
Vi är väldigt exalterade över att bygget har blivit synligt med en grop och inte bara ”på pappret”! Äntligen har det kommit igång med lite byggnation. Nu hoppas vi att vädret inte ska ställa till det för gjutning och husleveransen i slutet av januari. Vi går i väntans tider!
Vad får man för 70.000:-
En NY bil! Den är iofs liten men det är en bil och den är ny! 9.090 liter, ca 36 badkar, mjölk! Fryspåsar från Ullared för 3 livstider eller varför inte 1 kilogram handplockade krokusmärken! Saffran ”odlas” nu framgångsrikt på Gotland men i väldigt lite skala (ännu?)! P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar