onsdag 16 december 2009

Var är huset?

I dag fick vi resultatet av det sista lerprovet. Det visade på ett positivt svar, dvs. att den beräknade sättningen nu är nere på ca 3 mm, vilket är försumbart. Vi har skickat iväg det till LB-hus så att de har det i morgon och vi hoppas på att vi inte behöver göra någon extra åtgärd utöver standard.
De har redan börjat gräva för grunden. Vi tog en tur och tittade idag. Jag står mitt i schaktgropen. "Peter har Carin i schakt."

4 kommentarer:

  1. Det låter ju positivt, inte ens extra cellplast? Hörde att våra föräldrar varit och hämtat en hel del ved, så nu borde det väl finnas plats att börja gräva hos oss snart också!!

    SvaraRadera
  2. Hej,
    De har redan börjat gräva och satt ner era avlopp. Peter tog nåt kort på det igår, under tiden som jag satt i bilen. Det är så himla kallt nu. De börjar säkert att gräva idag eller i morgon hos er. De hade hunnit en bra bit hos oss. Avundas er värme...

    SvaraRadera
  3. En fråga bara... jag kan ju ingenting om detta med geoteknik, men det spelar ingen roll NÄR på året man kollar?? Mer eller mindre nederbörd innan prov osv? Nyfiken...

    SvaraRadera
  4. Hej,

    Jag har konsulterat Peter och det spelar ingen som helst roll när på året eller väderförhållanden man gör det. Det går t.ex. lika bra i -20 grader också. Är ni på gång själva?

    SvaraRadera