lördag 5 december 2009

Nu ska vi nog ha cell också!

Pumpen står fortfarande kvar men de stora träden har ju inte börjat falla ännu. Utav lekstugan finns inte så mycket kvar. Allt som återstår är en brädhög och lite betongen efter golvet. Det har inte hänt så mycket på de 2 sista dagarna. Några kvadratmeter parkering och rivningen av lekstugan är allt.

Grundläggningens problem fortsätter. LB-Hus har en inhyrd konstruktör till grundplattan som inte godkänner en eventuell sättning av huset på max 4 cm. Frågan är då ställd, hur mycket sättning godkänner konstruktören? Medan vi väntar på det svaret så skrev vår geotekniker 3 förslag till, förutom det ursprungliga där vi bara förstärker plattan och tar en eventuell sättning på max 4 cm. I de andra förslagen så ersätter vi leran med cellplast. Så om vi gräver ur ytterligare 20 cm tung lera och ersätter den med cellplast så sätter sig huset med max 26 mm. Gräver vi ur 50 cm och ersätter med cell så blir sättningen 0. Allt tar sin låånga tid!
Så här ser det ut när vi planerar. Ibland i Väsby, ibland i Linköping men oftast i sängen! Vi tog vår tänkta jättepromenad idag men allt var mycket närmare än vi trodde. En matbit i det nya Sollentuna centrum blev det. Stort och fint med bl a många inredningsbutiker som vi fastnade i. Man har ju inte tid att jobba om man ska handla i alla gallerior. Gör man inte det så går de ju omkull! Efter det drog vi vidare till Cafe Brygghuset vid Edsbergs slott för en kopp te och en kopp kaffe. Till de njöt vi av varsin körsbärspralin. Vi gissar att det var något evenemang i Edsbergs slott för helt plötsligt bröt ett stort fyrverkeri ut. Vackra omgivningar är det även om det var en mycket tung himmel. Det blir ännu vackrare till våren med sin park, gräsmattor, konstgjorda bäcken, gångarna, broarna, Edsvikens vatten och de höga träden. På vägen tillbaka till vår tomt passerade vi Edsbacka krog. Där hade man slagit upp några tält. Vi gissade att de är till för alla julbordsgäster som är i antågande. 1.300:- för en provsmakningsmeny, ett tiotal rätter, och ett vinförslag på 560:-. Vi gick vidare till deras Bistro som ligger tvärsöver gatan. P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar