fredag 25 juni 2010

Sömen åt fel håll?


Golvet klart på friggis. Som ett dansgolv lagom till midsommar. Fredde hjälpte till även idag. Han är en trogen läsare av bloggen och kom glädjestrålande infarande i förrgår när han hade läst att han skulle få en bulle nästa gång. När det sedan blev dags för fika så blev det socker och koffein, glass och Cola istället!? Själv körde jag en dubbel kur koffein, kaffe och cola.

Balkongen har kommit lite längre men de har lite kvar innan lyftkranen kommer och lyfter upp golvet, det som har sett ut som en flytbrygga där det har legat hela vintern.

Ska inte stuprör vara lodräta? Här har snickersboys plockat ner husets panel på vissa ställen för att de inte satt i samma linje på övervåningen och nedervåningen och satt tillbaka den ”på rätt ställe”. Sedan så kommer stuprörsmannen och sätter ett av stuprören helt uppåt väggarna. Vi ser det inte men grannen ser det när han öppnar sin ytterdörr. Han blev så irriterad så han går numera ut bakvägen. Varför man sätter upp det så snett är ju ofattbart.
På andra sidan har man satt sömen inåt huset. Sömen utåt är ju fult som stryk men det var iaf förr ”lag” på att den skulle sitta utåt om röret frös sönder och läckte vatten så skulle det läcka utåt och inte in mot panelen.







Så här i midsommartider tänker man ju hela tiden på vintern som var eller hur? Vi hade ju våra sex nya utestolar, aluminium och konstrotting, stående under utetaket som rasade under snömassorna. Två stycken gick direkt till mitt tredje hem, sopstationen, men de andra fyra sparade jag i garaget. Så nu när jag haft det lite lugnt, på kvällarna alltså, så har jag brytigt, måttat, knäckt, plastat, förstärkt och tänkt. Carin får ju ha sista ordet men jag tror att hon kommer att bli ganska nöjd med att ha fyra Florence stolar till.

Classicum, dem vi har beställt uterummet av, hade semesterstäng i veckan som var visade det sig. Det känns lite som om en lunchrestaurang som har lunchstängt men det kanske är enda tiden på sommaren som de har chans att få semester.
Vi önskar en trevlig midsommar! Själva är vi i Källvik, gammal brunnsort, utanför Loftahammar på Carins föräldrars landställe. Jättetrevlig varje år med många glada vänner, god mat och riktigt midsommarfirande. P

1 kommentar:

  1. Oj så fint det blir! Och vad härligt det låter med miniäng!

    SvaraRadera