tisdag 29 juni 2010

Läget 2 dagar innan inflytt

Balkong



Balkongbygget går framåt, nu är alla bjälkarna uppe.



De har börjat montera dessa saker (vad de nu kan heta) mellan bjälkarna.




Här kan man se dem underifrån.

Friggebod

Peter och Fredrik jobbar vidare med Friggeboden.




Nu är alla sidorna uppsatta.



Här ska det sitta en dörr. Vi ska dela av Friggeboden alldeles innanför, och i denna del kommer vi att ha som trädgårdsskjul. Den blir nog ca 1200 djup.



Vi har grundat gaveln, sen ska den målas i grått i samma färg som vi tänkt ha på huset.




Egentligen tillhör detta fönster Friggeboden men vi tycker inte att det känns så funkisaktigt så vi funderar på att sätta in ett långsmalt fönster istället, precis som vi har på huset.



Man kan ju sätta fönstret antingen stående eller liggande. Själv tror jag att jag föredrar liggande, det är lättare att få plats för grejer då, man kan ju ställa dem under fönstret.

Vi ska så fort som möjligt titta på vilket golv vi ska ha och se ut en tapet.

Uterum

Vi hade beställt uterummet från Classicum till vecka 27. Två veckor innan leverans skulle vi höra av oss för att få bekräftat definitivt leveransdatum. Peter ringde i flera dagar under vecka 25. Sen gick vi in på hemsidan och upptäckta att de hade stängt hela veckan. Men igår fick vi äntligen tag i dem och efter en del krux (de kom inte åt sitt datasystem) fick vi reda på att det kommer att levereras vecka 28. Det innebär att killen N som ska hjälpa oss kommer ändå i början av vecka 27 och gör grunden. Sen återkommer han igen i vecka 28.


Ikväll var vi på Bauhaus och köpte klinker till uterummet. Det blev en mellangrå platta. Dessa är 30x60 men det fanns bara kvar tillräckligt många i 40x40, så vi tog den storleken.

Status bredband
Peter ringde till kommunen och frågade om när bredbandet kommer att kopplas in. De svarade att vår adress inte finns än och på frågan om när det kan bli klart var svaret mycket svävande.
/Carin

3 kommentarer:

  1. Det går framåt...Det gör det för oss med. Men det är tur man är där och har koll för det visade sig att byggfirman missförstått datumen, och trodde att bara snickeriarbetena skulle vara klara i morgon, inte att ALLT ska vara klart. Så jag kan säga att det var full aktivitet där när jag körde förbi i morse...
    Ha det!

    SvaraRadera
  2. Hipp, hipp, hurra - ert hus är klart idag!

    Jag hoppas att allt går som smort.

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Tack Jenny! Jag tror dina lyckönskningar behövs, mycket kvar verkar det vara...
    /Carin

    SvaraRadera